Sport

SVJETSKA LIGA Bijač, Macan i Fatović u Moskvi

SVJETSKA LIGA Bijač, Macan i Fatović u Moskvi

Vaterpolisti VK Jug Croatia osiguranja Marko Bijač, Marko Macan i Loren Fatović na popisu su putnika izbornika Ivice Tucka za Moskvu, gdje će se hrvatska vaterpolska reprezentacija u utorak 26. travnja sastati s Rusijom.

Osim Jugove trojke u sastavu su i Ivan Marcelić, Antonio Petković, Antonio Buha, Boris Pavlović, Anđelo Šetka, Ivan Krapić, Ante Vukičević, Ivan Buljubašić, Marino Čagalj i Ivan Domagoj Zović. Stručni stožer čine izbornik Ivica Tucak, pomoćnik izbornika Ivan Asić te fizioterapeut, kineziolog Damir Luketić.

-U Rusiju odlazimo s dosta mladih igrača, gotovo većina standardnih reprezentativaca nije pozvana na ovu utakmicu. No očekujem da ćemo odigrati jednu kvalitetnu utakmicu, a rezultat je manje bitan. Ranije smo donijeli odluku da nam plasman na završni turnir Svjetske lige u lipnju u Kini nije imperativ, s obzirom na iznimno zgusnut raspored prije Olimpijskih igara. Taj nam se turnir ne uklapa u naš program. No očekujem da ćemo odigrati jednu dobru utakmicu i prikazati dobru igru. Od ovih mladih momaka, od koji ćemo neke uključit u pripreme za Rio, očekujemo da pokažu svoje stanje i da vidimo koliko ozbiljno možemo računat na njih! – izjavio je izbornik Ivica Tucak uoči odlaska u Moskvu.

-Putujemo u dosta promijenjenom sastavu, mlada reprezentacija. Očekujemo izuzetno tešku utakmicu protiv ekipe koja je fizički dobro pripremljena i jedno teško gostovanje za ovako pomlađenu ekipu. Ali vjerujem kako i u ovakvom sastavu možemo odigrati jednu dobru utakmicu te na kraju izvući povoljan rezultat! – izjavio je kapetan u ovoj utakmici Marko Bijač.

Nakon utakmice protiv Rusije, Hrvatsku očekuje i uzvratni susret s reprezentacijom Italije u Siracusi.

Podsjetimo, Hrvatska će na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru igrati u grupi B. Protivnici našoj reprezentaciji su SAD, Španjolska, Francuska, Crna Gora, Italija. U grupi A igrat će Srbija, Grčka, Brazil, Australija, Japan i Mađarska. Hrvatska vaterpolo reprezentacija prvu utakmicu igra protiv reprezentacije Amerike. Prve četiri reprezentacije iz svake skupine izborit će četvrtfinale.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr