Sport

SVJETSKA LIGA Bijač donio pobjedu u Pečuhu

Reprezentacija

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je Mađarsku 10:9 (3:2, 1:1, 2:2, 1:2) nakon peteraca u Pečuhu u rezultatski nebitnoj utakmici FINA Svjetske lige.

Najefikasniji u našoj reprezentaciji bio je Maro Joković s četiri postignuta gola, dok su jednom bili precizni Visković, Bukić, Zović, Lončar i Muslim. U redovima svjetskih prvaka Mađara po tri gola zabili su Vamos i Hosnyanszky, a po jedan Toth, Angyal i Batori. Vratar Marko Bijač briljirao je u obranama peteraca.

– Pobjeda nas iznimno veseli bez obzira što nema rezultatski značaj, za nas je ona izuzetno bitna iz više razloga. Ono što je najbitnije, a što smo rekli i igračima, bez obzira na sastav u kojem igramo imamo obavezu kao olimpijski pobjednici igrati najbolje što možemo, a rezultat je i večerašnja pobjeda u Mađarskoj. Iako smo se oprostili od Finalnog turnira FINA Svjetske lige, izuzetno sam zadovoljan kako smo svi skupa reagirali, a posebno mladi igrači! – izjavio je izbornik Ivica Tucak.

Pobjedu hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji u Mađarskoj su donjeli Marko Bijač i Petar Selem kao golmani te Luka Lončar, Ivan Krapić, Ivan Buljubašić, Ante Visković, Maro Joković, Ante Vukičević, Petar Muslim, Luka Bukić, Antonio Buha i Domagoj Zović.

– Obzirom da smo došli s dosta mladih i novih igrača u sastavu, mislim da smo se izvrsno suprotstavili aktualnim svjetskim prvacima. Vodili smo cijelu utakmicu i da je bilo samo malo više koncentracije, mogli smo pobijediti usred Mađarske i bez peteraca, no uspjeli smo se iskupiti na raspucavanju peteraca kada je naš golman Bijač briljirao i obranio većinu. Par novih pojedinaca, Buha i Zović, izvrsno su se snašli obzirom da im je ovo prva utakmica, na čemu im čestitam! – izjavio je najučinkovitiji u utakmici s Mađarima Maro Joković.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist