Sport

SVJETSKA LIGA ‘Barakude’ na krilima Jokovića tukle Francusku

SVJETSKA LIGA 'Barakude' na krilima Jokovića tukle Francusku

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u Varaždinu je s svladala Francusku s 15:9 (4:1, 3:3, 2:3, 6:2) u 6. kolu skupine C Svjetske lige.

U utakmici bez neizvjesnosti izabranici Ivice Tucka poveli su s 3:0, potom održavali četiri pogotka razike (5:1 i 6:2). Francuzi uspijevaju smanjiti na dva razlike (9:7), ali u posljednjoj četvrtini Hrvatska opet pojačava ritam te slavi s konačnih +6.

Prvi hrvatski strijelac bio je Maro Joković sa 6 pogodaka (3 iz peterca), a zabijali su još i Sukno tri, Dobud dva te Petković, Lončar, Bukić i Šetka po jedan. Vratar Bijač zaustavio je 10 francuskih šuteva. Vrijedi ovom dodati kako Jugov reprezentativac Paulo Obradović nije nastupio zbog temperature.

Za Francusku su pogađali Blary i Camarasa dvaput te Dino, Monneret, Peisson, Izdinsky i Laversanne jednom, dok je vratar Garsau skupio 11 obrana.

Barakude su sa stopostotnim učinkom zadržali vrh ljestvice u svojoj skupini i gotovo sigurno osigurali plasman na završni turnir Svjetske lige u lipnju u talijanskom Bergamu.

Inače, natjecanje u Svjetskoj ligi je posebno vrijedno jer će pobjednik osigurati mjesto na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr