Aktualno

Sveučilište u Dubrovniku domaćin konferencije SINCERE

Sveučilište u Dubrovniku domaćin konferencije SINCERE

Sveučilište u Dubrovniku krajem ovog tjedna domaćin je međunarodne znanstvene konferencije Smart Ideas and a New Concept of Economic Regeneration in Europe – SINCERE. Konferenciju pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović organizira Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku od 29. rujna do 1. listopada 2016.

Tijekom tri dana trajanja konferencije eminentni znanstvenici, gospodarstvenici i kreatori ekonomske politike iz više zemalja razmatrat će mogućnosti reindustrijalizacije i pametne specijalizacije u članicama Europske unije i zemljama kandidatima za članstvo. Poseban dio konferencije pod nazivom Pametni gradovi i nova ekonomija organiziran je u suradnji s Centrom za lokalni ekonomski razvoj – CLER Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.
Svečano otvorenje konferencije predviđeno je za četvrtak, 29. rujna 2016., u 10 sati, u prostoru Sveučilišnog kampusa (Branitelja Dubrovnika 41). Tom prilikom o industrijskoj politici u zemljama središnje i jugoistočne Europe govorit će zamjenik premijera za europske poslove Republike Makedonije dr. Fatmir Besimi, ministar industrije i trgovine Češke republike ing. Jan Mladek, ministrica industrije i trgovine Republike Kosovo dr. Hykmete Bajrami i ministrica uprave Republike Hrvatske dr. Dubravka Jurlina Alibegović. Panel će moderirati dr. Shqiponja Telhaj sa London School of Economics i dr. Iraj Hashi sa Sveučilišta Staffordshire u Velikoj Britaniji. Tijekom konferencije očekuje se i dolazak ministra regionalnog razvoja i EU fondova Republike Hrvatske Tomislava Tolušića.
-Veliki interes znanstvenika i gospodarstvenika iz Hrvatske i inozemstva kao i sudjelovanje kreatora ekonomske politike iz niza zemalja ukazuju na važnost pitanja reindustrijalizacije za održivi rast europskih gospodarstava. Bitno je istaknuti da će radovi konferencije biti objavljeni u časopisima referiranima u nekim od najjačih svjetskih znanstvenih baza. Sve navedeno zajedno čini ovaj skup jednim od najvažnijih znanstvenih događaja u području ekonomije u ovoj godini – istaknuo je doc. dr. sc. Nebojša Stojčić, pročelnik Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju i predsjednik Organizacijskog odbora Konferencije.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist