Aktualno

Sveučilišnim proljećem otvara se kampus

Sveučilišnim proljećem otvara se kampus

Prva zgrada sveučilišnog kampusa, gdje će se u dogledno vrijeme preseliti svi sadržaji Sveučilišta u Dubrovniku, spremna je za otvaranje.

Uporabna dozvola dobivena je 27. travnja čime su se stekli osnovni preduvjeti za privođenje namjeni centralne zgrade bivše stare bolnice. Svečanost otvorenja sveučilišnog kampusa predviđena je najkasnije do idućeg utorka, a Sveučilište u Dubrovniku tijekom svibnja kulturno-umjetničkim programom otvorit će zgradu Gradu u građanima.

– Sveučilišno proljeće naziv je niza aktivnosti koje planiramo u kampusu provoditi do početka službene nastave 1. listopada 2012. godine. Zgrada je spremna primiti studente, u tijeku su aktivnosti za njeno opremanje. Jedan dio zgrade je opremljen, a očekujemo da ćemo je do konca lipnja u potpunosti urediti – istaknuo je rektor Sveučilišta u Dubrovniku Mateo Milković, naglasivši kako se dva amfiteatra u potpunosti spremana za planirane aktivnosti.

Prema riječima Milkovića u uređenje i opremanje centralne zgrade kampusa utrošeno je 70 milijuna kuna.
– Sretni smo što smo u suradnji s konzervatorima uspjeli vratiti izgled kakav je bio kad se zgrada izgradila, a posebno nas veseli najaviti daljnju gradnju u kampusu tempom koji će ovisiti o dva važna dokumenta. Jedan se odnosi na rješavanje prostornog uređenja od Pila do Čingrije, a drugi se odnosi na osiguravanje novčanih sredstava – rekao je Milković.

U razgovorima s Gradom i Županijom već su vođeni razgovori u smjeru da se svi prostori sadašnjeg Sveučilišta presele u kampus, a da se u prostore na Lapadskoj obali i u Ćira Carića usele srednje škole, prvenstveno strukovne.

No, izvođenje novih studija u novim prostorima kampusa bit će moguće tek u akademskoj 2013./14. zbog komplicirane procedure dobivanja dopusnice za izvođenje novih studija. A riječ je o vizualnim i glazbenim studijima, pa su zbog toga i programi od 11. svibnja do 1. lipnja usmjereni ka tome.

Evo i programa Sveučilišnog proljeća:
11. svibnja u 20 sati održat će se jazz koncert 'Two nations, two generations' Karlheinz Miklina i prijatelja. 18. svibnja Zijah Sokolović izvest će svoju monodramu 'CABares, CABarei', dok će 19 svibnja sveučilišna Klapa Kaše koncertom obilježiti svoju petu godišnjicu. Marko Tolja i Olja'zz Band održat će koncert 25. vsibnja, dok je 1. lipnja na programu improvizacijski jazz koncert Tom Georgesa s hrvatskim prijateljima. Ulaz na sva događanja je besplatan.
 

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist