Sport

SVEUČILIŠNE JADRANSKE IGRE Studenti iz cijele Hrvatske hvatat će pršut, spašavati turistkinje, igrati ‘mošarku’…

SVEUČILIŠNE JADRANSKE IGRE Studenti iz cijele Hrvatske hvatat će pršut, spašavati turistkinje, igrati 'mošarku'...

Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku organizira Sveučilišne Jadranske igre – zabavno-sportski projekt koji obrazuje mlade o kulturnoj baštini i tradiciji Hrvatske kroz zanimljive igre i aktivnosti, a istovremeno razvija suradnju između sveučilišta kroz prijateljstvo među timovima.

Na Igrama će sudjelovati osam timova studenata i to sa: Sveučilišta u Dubrovniku, Zagrebu, Rijeci, Splitu i Zadru, RIT Croatia, Hrvatskog katoličkog sveučilišta i tim međunarodnih studenata Erasmus+.

Sveučilišne jadranske igre održat će se na gradskom bazenu u Gružu 2. travnja 2017. Svečano otvaranje bit će u 18 i 30 sati, početak natjecanja planiran je u 19 sati, a proglašenje pobjednika u 21:45 sati.

Pozivamo sve stanovnike Dubrovnika na gradski bazen, jer će domaćem timu biti potrebna glasna podrška s tribina kako bi došli do pobjedničkog postolja!

Dobra vijest je da je ulaz – besplatan!

Studenti će se natjecati u sedam disciplina:

Veslo (natjecatelji se bore povući suparnički tim i dokazati svoju nadmo); Mošarka (Košarka u moru? Zvuči čudno, ali i izvedivo, jer kada se elementima košarke doda plivanje i klizava prepreka u obliku Jadranskog otoka na koji se čim prije treba popeti kako bi se dohvatila lopta koju je potrebno ubaciti u koš, tada je samo jedno sigurno – smijeh i zabava su zagarantirani); Blago (dinamična potraga, a da bi došli do konačnog cilja potrebno je riješiti nekoliko segmenata čitave potrage. Glavni pokretači ove igre su brzina i vrijeme, a biti brži znači doći do blaga prije protivničkog tabora); Spašavanje turistkinje (turistkinje često zaborave kako i more zna biti nestašno, a morske struje nepredvidive, i baš u trenutku kada misle da im nema spasa, odnekud se pojave kršni domaći momci u svojoj maloj barci, spremni spasiti lijepe mlade dame); Morska alka (Zadatak morskog alkara je pokupiti alku, no u međuvremenu, alkar će se susresti s brojnim poteškoćama i nedaćama); Pršut (natjecatelji će učiniti sve kako bi se prvi popeli do pršuta i uživali u njegovom božanstvenom okusu); Leteći vaterpolo (Dodamo li vaterpolu atraktivne i zanimljive skokove i tri ženske članice koje će zaigrati ovu igru zajedno s jačim spolom, zabava je zajamčena! Naša atraktivna i kondicijski zahtjevna inačica vaterpola – leteći vaterpolo – zanimljiva je i publici i natjecateljima te je jedna od igara koju uistinu svi vole!)

Kontakt: Student Blaž Bulum (M: 098 949 3113)

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist