DuList IN

Svemirski letači nabrže ‘pedalaju’ do mlinice u Ljutoj!

Svemirski letači nabrže 'pedalaju' do mlinice u Ljutoj!

Ekipa Svemirskih letača pobjednik je ovogodišnje biciklističke utrke „Istraži Konavle“. Lukša Lukšić, Adrian Bokarica i Luka Čupić bili su najbrži u zanimljivoj biciklističkoj utrci koja se ovaj vikend održala u Konavlima.

Osam natjecateljskih ekipa imalo je za cilj u vremenu od dva sata doći do što više konavoskih agroturizama, uzeti iz svakog od njih po jedan proizvod, te ga donijeti na bazno mjesto, u mlinicu u Ljutoj.

Drugoplasirana je bila ekipa Bigoca, u sastavu Zoran Ćosić, Sebastian Matić i Đivo Krilanović, dok je treće mjesto zauzela ekipa Močići koju su činili Ivan Banović, Dario Kovačić i Dragan Peručić.

Ove godine utrci se priključila i srednja agroturistička škola. Tri ekipe koje su sačinjavale djevojke uz jednog muškog kolegu iz školskih klupa pod imenima Staševica ( Lucija Korić, Iva Burđelez i Maris Banović), „Uljezi“(Andrea Vujić, Gabriela Dedić i Faruk Sarić) i „Mirakul“( Nikolina Srgota, Nikolina Šutalo i Ana Guljemović) za sudjelovanje su nagrađene ružama.

Istraži Konavle je biciklistička utrka koja se održava drugu godinu za redom, a ovaj put uz glavnog organizatora Agroturizam Konavle, organizator je i Biciklistički klub Konavle.

Konavle se pokazaju kao pravi raj za aktivnost i rekreaciju uz sustavni razvoj cikloturizma kao rastućeg i održivog oblika turizma, sa više od 100 km obilježenih i mapiranih biciklističkih staza u Konavlima.

Agroturizmi na kojima su se proizvodi nalazili su: restoran „Maritimo“ Molunat, kuća Glavić Poljice, izletište „Zlatovišće Radovčići, izletište „Bakićevo“ Čilipi, „Seoska kuća ČIlipi“ Čilipi, OPG „Carevina“ Močići, OPG „Nikša Bratoš“ Gruda, „Kuća Bokarica“ Gruda, OPG „Brajković“ Zastolje, seosko domaćinstvo „Švago“ Vodovađa, Sokol Grad u Dunavama, agroturizam „Kameni Dvori“ Lovorno, OPG „Pero Šiša“ Mihanići, OPG „Malvasija Karaman“ Pridvorje i kuća za odmor „Obrad“ Kuna Konavoska.

Utrka je održana uz pomoć TZ općine Konavle i Viva d.o.o.

Pročitajte još

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović

[VIDEO] Silente objavio novi singl. Sviđa li vam se?

Dulist

AKTIVNA HRVATSKA U DUBROVNIKU Jelena Atabeyki predstavlja svjetske hit vježbe za lice

Dulist