DuList IN

‘ŠVEDSKI NOMAD’ Dubrovnik jedan od razloga zašto posjetiti Hrvatsku

'ŠVEDSKI NOMAD' Dubrovnik jedan od razloga zašto posjetiti Hrvatsku

Internetska sfera prepuna je članaka u kojima se ‘na sva zvona’ hvali Hrvatsku, a upravo je na svom blogu ‘Swedish Nomad’ poznati putoholičar i fotograf Alex Waltner naveo 55 razloga zašto bi trebalo posjetiti Hrvatsku. Na svom popisu nije izostavio ni Dubrovnik.

– Volim balkanske zemlje, a Hrvatska je jedna od zemalja koje sam najviše istraživao u toj regiji – istaknuo je u svojoj objavi ‘Švedski Nomad’ koji je zajedno sa svojom djevojkom proveo ljetne dane 2016. godine u Hrvatskoj.

Naime, njih dvoje su svoje prve dane u Lijepoj Našoj, odnosno prvi mjesec avanture proveli u Zagrebu, a onda su se spustili u južne dijelove i posjetili mjesta od Plitvičkih jezera, Krke, Zadra, Splita i Dubrovnika.

– Ako ste ljubitelj serijala ‘Game of Thrones’, onda vjerojatno već prepoznajete ovo mjesto. U čuvenoj seriji, Dubrovnik je Kraljev grudobran. Međutim, ovaj grad je puno više od toga. U Dubrovniku možete istražiti pravu povijest iz antičkih vremena koja je vrlo dobro sačuvana. Najbolje je ići u svibnju ili rujnu i prepustiti se veličanstvenoj atmosferi – napisao je ‘Nomad’ za naš grad i dodao kako se može posjetiti i otok Lokrum, koji je također od povijesne važnosti.

Također je u objavi na svome blogu istaknuo kako je Dubrovnik, zajedno sa Splitom i Hvarom postao glavno mjesto za poznate osobe i bogate ljude.

Ukoliko vas zanima koje je još razloge ovaj poznati bloger naveo, možete ih pročitati ovdje.

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Sunčana nedjelja idealna za đir Gradom!

Dulist

[FOTOGALERIJA] Mladi Privatne gimnazije na maturalnoj večeri

Dulist

STARA ŠKOLA KREKA Marin Ivanović Stoka ponovno dolazi ispričati svoju priču

Dulist