DuList IN

SVEČANO OTVARANJE ‘Imamo najbolji sajam u Hrvatskoj’

SVEČANO OTVARANJE 'Imamo najbolji sajam u Hrvatskoj'

Već četrnaest godina Dubrovnik je domaćin Mediteranskog sajma zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva, koji je ove godine okupio preko 200 izlagača iz Hrvatske i susjednih zemalja.

-Prije 14 godina započeli smo ovaj sajam s određenom dozom straha kako će projekt teći, hoće li biti uspješan ili ne. Već prve godine imali smo 70 izlagača što je dalo dodatnu nadu da će biti uspješan – rekao je na svečanosti otvaranja ovog petka voditelj i osnivač Mediteranskog sajma Vedran Kraljević.
Od samih početaka uz dubrovački se sajam vezuje i ime Veljka Barbierija, hrvatskog gastronomskog stručnjaka.

-Imam čast što sam na sajmu od samog početka. Znam sve njegove uspone i padove, različite koncepcije koje su se križale kroz razna vremena. Međutim, najvažnije je što okuplja ono najbolje što Hrvatska u tom smislu može ponuditi. Ne govorim samo u smislu kvalitete već i kulturnog identiteta i određenosti prema hrani i devociji prema svom poslu. Svi koji dolaze ovdje proizvode sami. Oni promiču ono što Hrvatska ima i po čemu postaje polako prepoznatljiva u Europi i svijetu. Po kvaliteti proizvodnje možemo stati uz bok s razvijenijim zemljama – rekao je ovog prigodom Barbijeri.

Predsjednica Županijske komore Dubrovnik Terezina Orlić istaknula je kako je riječ o vodećem sajmu u Hrvatskoj.
-Unatoč početnim sumnjama u uspjeh, nakon 14 godina definitivno smo među vodećim sajmovima ovakve vrste u Hrvatskoj. Mada smo bili prvi prije 14 godina i krenuli u ovu cijelu priču promocije malih OPG-ova, zdrave hrane, tradicijske proizvodnje ukazujući na važnost ruralnog prostora i danas znam čuti od svojih kolega: Imate najbolji sajam u Hrvatskoj – rekla je Orlić.

Uz zamjenika župana Davorka Obuljena sve prisutne je pozdravila i zastupnica u EU parlamentu Marijana Petir.
-Voljela bih da svi ovi sjajni proizvodi završe na hrvatskom stolu, kod naših potrošača, ali i u restoranima i hotelima, da ih ponudimo našim turistima. Ako to mogu raditi druge države, ne vidim razloga zašto to ne bi mogla i Hrvatska – rekla je Petir.

Mediteranski sajam na Babinom kuku, koji se održava u organizaciji tvrtke Dubrovnik Sun te u suorganizaciji Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika, Hrvatske gospodarske komore – ŽK Dubrovnik, Obrtničke komore DNŽ-e i Turističke zajednice grada Dubrovnik, možete posjetiti sve do nedjelje.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist