Županija

SVAKA ČAST! Ovo su župski đaci i studenti koji su zaslužili stipendije

SVAKA ČAST! Ovo su župski đaci i studenti koji su zaslužili stipendije

Općinski načelnik Silvio Nardelli jučer je na prijedlog Odsjeka za društvene djelatnosti i kulturu odobrio bodovnu listu stipendija po različitim kategorijama.

Osamdeset i jedna stipendija u ovo predblagdansko vrijeme razveselit će mnoge učenike i studente. Iz godine u godinu na raspisani natječaj javlja se sve veći broj učenika i studenata što je uvelike povećalo konkurentnost među kandidatima, a obradu učinilo zahtjevnijom i složenijom.

Temeljem prijepisi ocjena studenata koji studiraju izvan RH, a koji se razlikuju od nacionalnog sustava ocjenjivanja, obrada je zahtijevala iscrpne konzultacije s Ministarstvom obrazovanja znanosti i sporta, ali i Središnjim prijavnim uredom Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

Prema podacima traženih zanimanja na području naše županije, a dostavljenih od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, stipendijom su nagrađena deficitarna zanimanja poput školskog pedagoga, doktora medicine, psihologa, profesora kemije i matematike, ali i srednjoškolskih zanimanja kuhara i elektromehaničara. Kao i svake godine, OTP banka priključila se natječaju u kategoriji slabijeg imovnog stanja donacijom u iznosu od 100.000 kuna.

Stipendije su odobrene i u kategoriji stradalnika Domovinskog rata.

Već tradicionalno potpisivanje ugovora o stipendiranju održati će se u blagdansko vrijeme, točnije 22.prosinca2016. u velikoj vijećnici Općine, s početkom u 12.30 sati. Tek po potpisivanju ugovora, korisnicima stipendije će se moći izvršiti isplata. U prvoj isplati bit će obuhvaćena 4 mjeseca, od rujna do prosinca.

Stipendija za učenike iznosi 400,00 kuna mjesečno, za studente koji se školuju u Dubrovniku 600,00 kuna, a za one koji studiraju izvan Dubrovnika stipendija iznosi 1.000,00 kuna. Općina Župa dubrovačka će za stipendiranje učenika i studenata iz svojih sredstava izdvojiti više od 600.000,00 kuna.

-Mole se stipendisti da u što skorijem roku dostave brojeve vlastitih žiro računa ukoliko to ranije već nisu napravili – ističu iz Općine.

Listu stipendista možete pročitati ovdje.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist