Grad

SVAKA ČAST Dodijeljena priznanja za doprinos poboljšanju života osoba s invaliditetom

SVAKA ČAST Dodijeljena priznanja za doprinos poboljšanju života osoba s invaliditetom

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom (3.12.) danas je u hotelu Hilton Imperial održan prigodni program u organizaciji Grada Dubrovnika i Udruge Poseban prijatelj, u sklopu kojega su dodijeljena priznanja zaslužnim pojedncima i institucijama.

Pročelnik Upravog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika Miho Katičić pozdravio je sve u ime gradonačelnika Andra Vlahušića te izrazio zadovoljstvo zbog dobre suradnje između Grada i udruga osoba s invaliditetom.

– Mi smo zadovoljni, ako ste vi zadovoljni. Onoliko koliko vi niste zadovoljni, mi nismo dovoljno uspjeli. Nikada nije dovoljno skrbi za sve skupine naših sugrađana, a posebice vama kojima treba malo više pomoći – okupljenima je rekao Katičić te dodao kako iz godine u godinu Dubrovnik napreduje u svojoj brizi prema osobama s invaliditetom.

– Znam da je vama bitan svaki koračić, i doslovno i preneseno, pa samo tako ovih godina, a najviše lani, napravili tri liftera na plažama za invalide (u Solitudu, na Copacabani i u Zatonu). Kupili smo novi transporter za kretanje osoba s multiple sklerozom unutar stare jezgre. Također kupili smo jedno kombi vozilo kojim osobama s invaliditetom olakšavamo svakodnevni dolazak na posao i u liječnika, pa i u neke druge institucije. Otvoreni smo za sva unapređenja i za sve prijedloge, vrata Grada su vam uvijek otvorena – istaknuo je Katičić i zaključio kako su mjere iz rokom istekle Strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom bile u velikoj mjeri izvršene.

Predsjednica Povjerenstva za osobe s invaliditetom doktorica Matija Čale Mratović istaknula je zadovoljstvo s obzirom da je ostvareno više nego što je zacrtano u Strategiji.

– Možda smo nezadovoljni što nismo više postavili ljestvicu kako bi napravili još više jer se uvijek može bolje. Prihvaćena je nova Strategija. Čekaju nas novi izazovi i nadam se da ćemo ih svi zajedno prebroditi – rekla je Čale Mratović okupljenim članovima i predstavnicima udruga osoba s invaliditetom.

Priznanja za doprinos poboljšanju života osoba s invaliditetom dodijeljena su dvjema osobama: doktorici Mariji Sršen-Krstulović iz Pedijatrijske ambulante OB Dubrovnik i Patriciji Švaljek iz Društva multiple skleroze. Priznanje je dodijeljeno i Općoj bolnici Dubrovnik, a primio ga je ravnatelj bolnice Mario Bekić.

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist