Sport

‘ŠVABO’ PRODUŽIO Ivanković u Jugu do 2018. godine

'ŠVABO' PRODUŽIO Ivanković u Jugu do 2018. godine

Jugov prvotimac Marko Ivanković produžio je vjernost Jugu na još tri godine.

– Prije svega bih se zahvalio treneru Kobešćaku, koji mi je pružio priliku u prošloj sezoni. Igrao sam sve više i više, davao mi je priliku i na velikim utakmicama. Nadam se da sam opravdao njegovo povjerenje. Zahvalio bih se i Upravi kluba koja je očito prepoznala moj trud, rad i dobre igre – komentirao je svoj potpis Ivanković.

Podsjetimo, Marko Ivanković, popularno zvani ‘Švabo’, dijete je Juga. Godine 2009. bio je svjetski prvak s juniorskom reprezentacijom, gdje je bio najbolji igrač turnira, a u finalu protiv Grčke bio je strijelac odlučujućeg pogotka za 9:8. Također, 2010. godine proglašen je najboljim igračem svijeta do 20 godina.

Spletom okolnosti njegova se karijera nije odvila prema očekivanjima, ponajprije zbog nedostatka prilike za igru u jakim utakmicama tada šampionskog Juga sa zvjezdanom momčadi.

Ipak, u 2015. godini sav talent, trud i rad stigli su na naplatu. Ivanković je najveću priliku dobio dolaskom trenera Vjekoslava Kobešćaka, kada je konačno dobio i na samopouzdanju. U veljači ove godine mu je zbog odličnih igara u kapici Juga pristigao i poziv izbornika Tucka, koji mu je bio izbornik i u zlatnoj juniorskoj reprezentaciji.

I u sezoni 2015./2016. Ivanković je krenuo sjajno, a posebno se s dva pogotka istaknuo u pobjedi 13:7 protiv Primorja EB u Gružu u Regionalnoj ligi.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr