Natrag
21.10.2017 23:29

facebook

twitter

google

rss

dulist

Sutra ipak jest – novi dan

3.1.2014 @ 23:18 Mia Njavro Kultura

Podijelite:

Kada se u istoj predstavi uspijete i nasmijati od srca i (skoro) rasplakati, znate da je to – odlična predstava. Upravo takva je i ‘Sutra (ni)je novi dan, gostujući dvosatni autorski projekt Ivice Boban.

Teatar Exit uspio je Dubrovčanima dočarati sav jad, tugu i bijedu najnižih (u bilo kojem smislu) slojeva društva, istodobno im pokazujući kako oni glavni likovi ipak nisu toliko loši.

Kroz satiru i smijeh, dotičući se užasno teških životnih situacija, Iskra Jirsak, Mirela Videk i Zoran Pribičević pokazali su čežnje, nade, želju za uspjehom ili pak tek pukim opstankom, pričali su o problematici života kroz utjelovljenje kompleksnih likova poput siromašnih umirovljenika, razuzdanih djevojaka, nesigurnih ljubitelja fantastike koji tek u World of Warcraftu uspiju doći do izražaja, samoći i nesreći Roma… ukratko, sve ono što nije ‘klasična’ svakodnevica., sve ono od čega većina okreće glavu.

Uz nadu u bolje sutra, visoko istaknutu empatiju i bijeg od diskriminacije kroz teatar, Exit je publici još jedan put dokazao kako sutra ipak – jest novi dan.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana