Zanimljivosti

Suradnja u turizmu s Tajlandom

Suradnja u turizmu s Tajlandom

Pročelnik Milan Perić i direktorica gradske TZ Nikolina Vicelić održali su danas radni sastanak s veleposlanikom Kraljevine Tajland u Hrvatskoj Kritom Kraichittiem.

Glavna tema sastanka bila je uspostava veza između Tajlanda i Hrvatske, s naglaskom na Dubrovnik, na svim razinama, a posebno u trgovini, ulaganjima i turizmu.  Pročelnik Perić je u ime Grada poželio dobrodošlicu te predstavio Dubrovnik, njegovu povijest, kulturno – povijesnu baštinu i današnje ustrojstvo. Istaknuo je kako dosad nije zabilježen veliki broj turista iz Tajlanda u Dubrovniku, ali da vjeruje kako će se nakon ovog sastanka stvari promijeniti nabolje.

Budući da je turizam najvažnija ekonomska grana Dubrovnika, ali i Tajlanda, razmatrani su početni koraci suradnje upravo u turizmu. Održavanje tjedna Hrvatske i Dubrovnika u Tajlandu i uzvratno, održavanje tjedna Tajlanda u Dubrovniku, ideje su od kojih bi trebala započeti suradnja dviju država, a koja bi rezultirala otvaranjem turističkih tržišta u obje države. Veleposlanik Kraichitti rekao je kako u Tajlandu vlada veliki interes za Hrvatskom, ali su Tajlanđani najviše zainteresirani za Dubrovnik. I članovi kraljevske obitelji svoje odmore provodili su u Dubrovniku, a tajlandska princeza Maha Chakri Sirindhorn posjetila ga je 2000. godine.

Na sastanku se razgovaralo i o promociji tajlandske kuhinje i gastronomije, a pročelnik Perić je rekao kako su velike mogućnosti da se u Visokoj ugostiteljskoj školi, koja se uskoro planira otvoriti u Dubrovniku, organiziraju gostujuća predavanja tajlandskih kuhara, predavača i stručnjaka.
 
 
 
 

Pročitajte još

KAKO IZBIJELITI JAJA? S octom i vodom u tri jednostavna koraka

Dulist

USKRŠNJI TRIKOVI Evo kako provjeriti jesu li jaja svježa ili pokvarena

Dulist

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist