GradPolitika

SUKOB TAKSISTA Božo Miletić ‘udario’ po Ivici Smoljku

Božo Miletić, v.d. udruženja taksista

Predsjednik Udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik, Božo Miletić poslao je medijima priopćenje u kojem odgovara ‘novom’ autotaksi udruženju koje je osnovao Ivica Smoljko, inače bivši predsjednik dubrovačkih taksista.
”Samoprozvani predsjednik ‘novog udruženja’ Ivica Smoljko je bio predsjednik Udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik. Zbog promicanja privatnih interesa prilikom potpisivanja ugovora o poslovnoj suradnji s partnerima nanio je financijsku i drugu štetu Udruženju. Kada smo izradili analizu Ugovora i uvidjeli posljedice potpisivanja istog, odnosno kad smo utvrdili štetu prouzročenu nesavjesnim poslovanjem, dokumentaciju vezanu za potpisivanje Ugovora smo predali na Državno odvjetništvo RH kako bi se provela istraga te utvrdila razina odgovornosti. U ovo predizborno vrijeme nismo napadali bivšu gradsku upravu ni bivšeg gradonačelnika, ali na ovo smo morali reagirati te objaviti dokumentaciju odnosno Odluku Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture o obustavi primjene niza točaka Odluke o autotaksi prijevozu zato što nisu u skladu sa Zakonima ni Ustavom RH.
Kako je prije svega žalosno što dva dana prije izbora, bivši gradonačelnik i dalje podržava nekolicinu taksista, samoprozvanog predsjednika i dopredsjednika, novog ‘fiktivnog udruženja’ u provođenju nezakonitih Odluka, na čije je nezakonitosti prilikom izglasavanja upozoravala nekolicina Gradskih vijećnika grada Dubrovnika na čelu s Marom Kristićem.

– Pitam se, je li bivši gradonačelnik Andro Vlahušić za sve ono vrijeme provedeno u sudnicama izgubio osjećaj za ljude koji doista se trude poštovati zakone RH, te usprkos Odluci Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture o obustavi primjene niza točaka Odluke o autotaksi prijevozu u cestovnom prometu on i podržava podobnu šačicu osoba koje istražuje Državno odvjetništvo RH?
Ivica Smoljko i njegova nekolicina mogu biti samo udruga građana, nikako udruženje. Oni kao Udruženje broje svih 207 članova koji imaju dozvolu Grada Dubrovnika za obavljanje autotaksi prijevoza.

– Činjenica je kako Udruženje na čelu sa mnom ima svoj upravni odbor i skupštinu i sva ostala tijela, i u Hrvatskoj obrtničkoj komori je i donosi odluke. Između ostalog u 12. mjesecu smo donijeli odluku o 20 posto popusta za sve korisnike usluga.
Nismo ostavljali cijenu koju koristimo tijekom cijele godine, iako smo znali da je gradska odluka takva da od 1. siječnja trebamo početi primjenjivati drugu tarifu. Tada smo imali mišljenje Ministarstva kako to nije u skladu sa zakonom, a sada imamo Odluku o obustavi primjene od istog tog ministarstva.
Svojom smo voljom dali taj popust građanima i trudnicama u svakom stupnju trudnoće i invalidima vozeći ih besplatno cijelu godinu

Smoljko je bio na mjestu na kojem sam ja danas četiri godine i rezultat toga su sve ove odluke koje su izašle iz Gradskog vijeća. Njihova suradnja koju su imali je bila samo nama na štetu. Dan danas stotinu kolega nema produžene odluke za obavljanje djelatnosti, 40 ljudi je oduzeta dozvola, to je rezultat njegovog odnosa prema poslu, kolegama i prema svemu ostalome. Oni su šačica i ostat će šačica koju istražuje Državno odvjetništvo. Kad DORH donese odluku jesu li napravili kaznene prekršaje tad ćemo više biti svjesniji tko je Smoljko. To su čisto privatni interesi i zadovoljavanje taštine.
Na kraju istaknuo bih kako dosadašnja dva radio centra koja funkcioniraju u Gradu Dubrovniku su bila konkurencija, no našli su zajednički jezik i uspostavili dijalog te krenuli u modernizaciju radio centra najavivši izradu aplikacije koja će donijeti mogućnost naručivanja taksija bez potrebe za pozivom.

Što se tiče navoda kako će novo ‘udruženje’ prevoziti i kućne ljubimce, mi nikad nismo imali problema s tim. Dapače, uvijek smo prevozili i prevozit ćemo kućne ljubimce”, stoji u priopćenju kojeg potpisuje Božo Miletić.

 

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist