Aktualno

SUKOB SVJETOVA Tko će kome smetati, Markosu navijači ili navijačima Markos?

SUKOB SVJETOVA Tko će kome smetati, Markosu navijači ili navijačima Markos?

Večeras će se u povijesnoj jezgri odigrati pravi mali skukob svjetova, Naime, u 21 sat zakazan je koncert Markosa u suradnji s Nenadom Bachom, Nigelom Osborneom, Annom K. Eaves i Nota Bene, Olja’zz bandom i DSO-om, a u isto vrijeme je utakmica Hrvatska-Španjolska.
Kako su istaknuli na nedavnoj konferenciji domaćin festivala i koncerta Sentimento, dubrovački tenor Stijepo Gleđ Markos je kao začetnik ovog jedinstvenog projekta objedinio sve ove velike glazbenike i osobe s posebnim potrebama u veliki glazbeni spektakl visoke produkcije.
‘Sentimento podržava glazbenike s posebnim potrebama da ožive svoja glazbena djela i vrate se na pozornicu. Objedinjujući osobe s posebnim potrebama i glazbenike s posebnim potrebama Festival Sentimento postaje prvi jedinstveni festival ovakvog sadržaja u svijetu’, rečeno je na konferenciji.
I dok sve to uvodno zvuči divno i krasno u stvarnosti ostaje upitna realizacija projekta. Naime, u 21 sat počinje utakmica između Hrvatske i Španjolske na Europskom prvenstvu, a navijanje je organizirano na raznim mjestima diljem povijesne jezgre. Kako će zvučati ta sinergija tonova vrijedi poslušati od 21 sat.

Pročitajte još

Nila Miličić Vukosavić dobitnica nagrade HRT-a za životno djelo

Dulist

JUBILARNI MIDSUMMER SCENE FESTIVAL Za desetu godišnjicu ‘Put oko svijeta’

Dulist

[FOTO] DIVNA MLADOST Župljani i Konavljani primili sakrament potvrde

Dulist