Aktualno

Šuica ponovno potpredsjednica Odbora za vanjske poslove EP-a

Šuica ponovno potpredsjednica Odbora za vanjske poslove EP-a
Portrait of MEP

Dubravka Šuica ponovno je izabrana za potpredsjednicu Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta.

Naime, kako navode iz ureda za odnose s javnošću Europske pučke stranke, uobičajena procedura u Europskom parlamentu jest da se na pola mandata preispituje predsjedanje i članstvo u odborima. Tako je na današnjoj konstituirajućoj sjednici Odbora za vanjske poslove izabran njemački zastupnik David McAllister za predsjednika, a za potpredsjednicu Odbora je ponovo izabrana zastupnica Dubravka Šuica.
-Naglasak mog djelovanja bit će na promicanju vanjsko-političkih interesa svih naših građana te stanje u Jugoistočnoj Europi. I dalje su narodi zemalja Jugoistočne Europe skloni Europskoj uniji, no potrebno je i iskreno opredjeljenje njihovih političkih lidera – izjavila je Dubravka Šuica.
Uslijedila je i rasprava o stanju na Zapadnom Balkanu na kojoj je Šuica izjavila da je vrlo lijepo je što Europski parlament svake godine priprema izvješće o napretku u zemljama Zapadnog Balkana, ali i da EU mora biti prisutnija u regiji jer to je jedini način da se održi stabilnost. Primjećuje se sve veći utjecaj Rusije, nedostatak političkog dijaloga i socioekonomski problemi. Nema slobode medija, a sve je veća etnička polarizacija u BiH.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist