Politika

Šuica pobjedu s Karamarkom slavila do jutra

Šuica pobjedu s Karamarkom slavila do jutra

Nakon burne izborne noći u kojoj je postala potpredsjednicom HDZ-a i proslave do ranih jutarnjih sati, izbor Tomislava Karamarka za predsjednika stranke prokomentirala je duListu Dubravka Šuica.

Na pitanje što za HDZ i nju osobno znači njegov izbor rekla je:
– Gradski odbor se opredijelio i prije jer smo željeli promjene u vodstvu HDZ-a. Smatrali smo, naime, da stranci treba drukčiji model upravljanja. Očekujemo da će Tomislav Karamarko implementirati novi model upravljanja, na način da se uvažava teren, te da svi ogranci, od temeljnih, do gradskih i županijskih postanu važni kad se radi o politici, pogotovo na tim razinama. Zapravo, da se odluke ne kreiraju u Zagrebu i da već servirane dolaze npr. u Dubrovnik. To je ono ključno što nas je u dosadašnjem vođenju smetalo i rukovodilo za izbor novog čovjeka. Mislim da je Tomislav Karamarko osoba koja to može učiniti – rekla je Šuica.

Na pitanje kako će se Karamarkov izbor odraziti na Županijski odbor HDZ-a naše županije, koji je bio uz Jadranku Kosor odgovara:
– Ne bih to sad komentirala. Rano se ta pitanja postavljaju s obzirom da smo se tek probudili nakon pobjede. Ne znam što bi se uopće imalo odražavati na što jer smatram da je HDZ jedna jedinstvena stranka te da trebamo biti zajedno. Jedino nam zajedništvo može pomoći u pobjedi na sljedećim i lokalnim i parlamentarnim izborima.

To je moj osobni stav, a što će se događati i kakvu će politiku imati Predsjedništvo stranke, vidjet ćemo. Moj stav je da trebamo biti svi zajedno i da moramo funkcionirati, bez obzira tko je koga podržao. Ja sam se tako uvijek ponašala za razliku od nekih koji su se drukčije ponašali, pa i u našoj Županiji – istaknula je Dubravka Šuica.

Je li funkcija potpredsjednice HDZ-a za nju najvažnija politička funkcija koju je dosad obnašala, pitanje je na koje je odgovorila kako je za nju najvažniji Gradski odbor.

– Ponosna sam što sam predsjednica Gradskog odbora, ali lijepo je biti i u vrhu, ne zbog mene nego zbog toga da Dubrovnik i hrvatski jug imaju konačno nekoga svoga u vrhu naše stranke – zaključila je Dubravka Šuica, šefica dubrovačkog HDZ-a, a od noćas i potpredsjednica HDZ-a.

Nakon izbora novog predsjednika Tomislava Karamarka, primopredaja se u stranci očekuje kroz dva dana. Najavio je tako glavni tajnik Branko Bačić.

Pročitajte još

RAZGOVOR S BRANKOM BAČIĆEM ‘Hrvatsku gradimo srcem i znanjem jer je samo povezana Hrvatska snažna’

Dulist

ZAVRŠNA KONFERENCIJA UOČI IZBORA Pezo: Glas za HDZ je glas za stabilnost i daljnji razvoj Lijepe naše

Dulist

[IZBORNI PODCAST] Mato Franković: Europski tužitelji su izuzeli dokumentaciju! U Zračnoj luci se dogodila eklatantna pljačka! Tko je bio kapo!?

Barbara Đurasović