Politika

Šuica: Karamarko je stari tuđmanovac

Šuica: Karamarko je stari tuđmanovac

Predsjednica dubrovačkog HDZ-a u sinoćnjem HRT-ovom Dnevniku 3 otkrila je razloge potpori Tomislavu Karamarku za predsjednika HDZ-a na unutatrsnačkim izborima koji slijede 20. svibnja.

Šuica je tako kazala kako ta potpora nije nikakav oblik osvete prema Jadranki Kosor, koja ju je na posljednjim parlamentarnim izborima na listi za X. izbornu jedinicu "gurnula" na 13. mjesto.

– Nije to samo moja osobna odluka, nego cijelog Gradskog odbora, koji je jednoglasno podržao kandidaturu Tomislava Karamarka. Razlozi su što želimo nešto novo iako je Karamarko stari, izvorni tuđmanovac. Ljudi očekuju promjene i novi model upravljanja HDZ-om, posebno nakon parlamentarnih izbora – kazala je Šuica.

Šuica je priznala zaslugu trenutnoj predsjednici Jadranki Kosor zbog dobro odrađenih pregovora za ulazak u Europsku uniju, ali i podsjetila da su izborni rezultati bili loši, pa je tako HDZ u X. izbornoj jedinici prije imao osam, a sad samo četiri zastupnika.

Dodala je kako očekuje da će novo vodstvo biti "tranzicijsko" te kako bi se novi unutarstranački izbori trebali održati kroz godinu ili dvije dana.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist