Hrvatska

SUĐENJE VIOLIĆU I DI CEGLIE Što su Peručić, Franković i Bačić svjedočili na sudu u Rijeci?

SUĐENJE VIOLIĆU I DI CEGLIE Što su Peručić, Franković i Bačić svjedočili na sudu u Rijeci?

U nastavku suđenja Antu Violiću, bivšem direktoru ACI-ja i poduzetnici Jeleni di Ceglie jučer su u Rijeci, među ostalima, svjedočili i Doris Peručić, bivša direktorica ACI-ja, gradski vijećnik i saborski zastupnik Mato Franković, direktor ACI Marine u Dubrovniku te Branko Bačić, kao bivši predsjednik Nadzornog odbora tvrtke.
Riječko Županijsko državno odvjetništvo Violića i di Cegllie tereti za zlouporabu položaja i ovlasti, a Dubrovkinju i za krivotvorenje isprave.

Kako donosi Novi list, Doris Peručić, koja je na mjesto direktorice ACI-ja došla 2013. godine, kada je i počela policijska istraga, rekla je kako je proučila SWOT analizu, te kako smatra da za to nije trebalo platiti 200 tisuća kuna. Naglasila je i kako se sa slučajem naknadno upoznala, te kako SWOT analiza u arhivi tvrtke nije pronađena, već samo računi.
Direktor ACI marine u Komolcu Mato Franković svjedočio je kako ‘osobno nije sudjelovao u tim procesima’, oni su se dogodili prije njegovog dolaska na vodeću poziciju marine u Dubrovniku, no da mu je u sjećanju, donosi Novi list, kako je svojedobno dobio poziv od financijske direktorice ACI-ja da kontaktira Jelenu di Ceglie. Od sadašnje optuženice je nakon toga putem elektronske pošte dobio par isječaka SWOT analize. Tada još nije znao da se u slučaj uključila policija, a kada je kasnije tražio u arhivi dubrovačke marine primjerak te SWOT analize, nije je bilo. Upitan može li se ‘usluga savjetovanja i promidžbe južnog Jadrana’ podvesti pod SWOT analizu, svjedok je odgovorio da ‘može i ne može’. Napomenuo je ipak da se već nekoliko mjeseci nakon njegovog dolaska za šefa dubrovačke marine na sastancima spominjala nasušna potreba za izgradnjom marine Slano.

Na pitanje sutkinje je li se na sastancima spominjala tvrtka Imago koja bi trebala napraviti SWOT analizu, za što će biti plaćena 220 tisuća kuna, Branko Bačić istaknuo je kako nije provjerio zapisnike n koliko se sjeća, nije spominjana.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist