Hrvatska

Suđenje Antu Violiću i Jeleni di Ceglie zbog izvlačenja novca iz ACI-ja

Suđenje Antu Violiću i Jeleni di Ceglie zbog izvlačenja novca iz ACI-ja

Jučer je na riječkom Županijskom sudu počelo suđenje bivšem direktoru ACI-ja, Dubrovčaninu Antu Violiću i poduzetnici Jeleni di Ceglie zbog optužbe kako su upleteni u makinacije u kojoj su izdavani fiktivni računi.

Isplatom s računa di Ceglie se okoristila za oko 200 tisuća kuna, a riječko Županijsko državno odvjetništvo oboje tereti za zlouporabu položaja i ovlasti, a Dubrovkinju i za krivotvorenje isprave, navodi Novi list.

Jelena di Ceglie optužena je da je, prema dogovoru s tadašnjim direktorom ACI-ja Violićem, sačinila i potom dostavila na naplatu četiri računa, od travnja 2008. do kolovoza 2009. godine, pojašnjavaju dalje u tekstu. Učinila je to kao osnivačica i direktorica dubrovačke tvrtke Imago, nad kojom je ove godine zaključen stečaj i firma je ugašena, brisana iz sudskog registra.

Kao svrha izdavanja tih računa bila je navedena usluga pružanja savjetovanja i promidžbe južnog Jadrana, kao i izrada SWOT analize marina južnog Jadrana, pri čemu se ova usluga nikad nije realizirala, odnosno da Imago nije napravio SWOT analizu, a u optužnici dalje stoji kako je Violić bio svjestan te činjenice, no unatoč tome odobrio je isplatu, pri čemu je ACI, tvrdi tužiteljstvo, oštećen za više od 200 tisuća kuna.

Oboje poriču krivnju, a o svemu više čitajte ovdje.

Pročitajte još

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist

Isplata povrata poreza počinje 2. svibnja

Dulist

NADZOR BRZINE Postavlja se 110 novih kućišta i skoro 40 kamera diljem Hrvatske

Dulist