DuList IN

STUDIO SMIJEHA Kako je bilo na stand upu u kinu Jadran?

STUDIO SMIJEHA Kako je bilo na stand upu u kinu Jadran?

Prava smjehoterspija – tako bi se mogla nazvati subota u Kinu Jadran! Naime, Studio Smijeha doveo je zvijezde u stand up komediji u Dubrovnik, a mi smo se smijali uz šest ponajboljih komičara regije, iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

Svi su oni dokazali svoj talenat jer su za njega i nagrađivani. Naša komičarka Marina Orsag, ovoga puta u voditeljskoj ulozi, prošle je godine pobijedila na prestižnom natjecanju Jokenation kao predstavnica za Kontinentalnu Europu i Rusiju ušavši tako na listu 10 najboljih komičara/ki svijeta.

Svatko od komičara ima osebujan i sebi svojstven smisao za humor, što upravo i čini stand up komediju sasvim drugačijom vještinom od pukog prepričavanja viceva i zato je ova večer po svemu bila posebna.

Ovo su komičari koji su nastupili:

Aleksandar Perišić je jedan od vodećih komičara crnog humora u regiji. Na „tamnu stranu” prešao je 2010. godine kada je pobjedio na natjecanju Otvorenog mikrofona. Njegov humor osim što publiku provocira, može je i navesti na dublje razmišljanje (posebno ako ste popili koje piće više). Za samopouzdanje na sceni zaslužno je i njegovo višegodišnje glumačko iskustvo.

Domagoj Pintarić, dečko iz zagrebačkog kvarta jedan je od najautentičnijih i najiskrenijih stand up komičara. Stand-up komediju smatra dobrom terapijom za sve ono što ga u svakodnevnom životu strahovito živcira, od reklama i serija do kulinarskih emisija, situacija u tramvajima i trgovinama, diskriminacije i drugačijih životnih stilova.

Bosna je poznata po šarmu i humoru, a upravo je takav i Marko Puljiz. Ovaj stand up komičar iz Sarajeva secira stvarnost na originalan i zabavan način, a svojim nastupima osvaja srca publike diljem regije. Svojom energijom i osebujnošću ispuni dvoranu i zarazi publiku.

Nikola Silić jedan je od najnagrađivanijih srpskih stand up komičara jer svojim gifovima i raznim web dizajnima kontrira političkoj situaciji Srbije i osvaja nagrade,a ujedno i educira publiku u urbanijem smjeru.

Od svog debija 2006., Tin Vodopivec je nastupao po cijelom svijetu u 12 različitih zemalja i na tri različita jezika. Njegov humor dotakne svakoga; njegova šale popularne su među svim generacijama. Na pozornici Tin je ugodan i dopadljiv svakome, njegova ličnost – zbunjeni dečko koji je prepametan za svoje dobro – prirodna je i samim time uvjerljiva.

I šećer na kraju, jedina dama Marina Orsag, koja je ovu petoricu kolega držala pod voditeljskom palicom – osnivačica je Večeri otvorenog mikrofona, stand up comedy radionica te comedy kluba Studio Smijeha, kao i jedna od osnivačica same stand up comedy scene u Hrvatskoj. U jedanaest godina karijere iza sebe ima preko 1800 nastupa u regiji i svijetu, titulu Najbolje stand up komičarke Balkana 2013. te najbolje/g komičara/ke Kontinentalne Europe i Rusije 2015. Vječiti Petar Pan i netko tko svojom nepresušnom energijom vodi publiku apsurdnim kanalima svog uma.

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist