Vaše vijesti

STUDIJSKO PUTOVANJE Dubrovački Gimnazijalci u Londonu

STUDIJSKO PUTOVANJE Dubrovački Gimnazijalci u Londonu

Učenici Gimnazije Dubrovnik, njih 60, u pratnji profesora engleskog jezika Davora Lilića i profesora geografije Tonia Prusine te ravnateljice Katarine Tolja boravili su od 26.travnja do 1. svibnja 2017. u Londonu na studijskom putovanju koje Gimnazija Dubrovnik u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom organizira već četvrtu godinu.

Tom prilikom razgledali su znamenitosti Londona u pratnji lokalnih engleskih vodiča Elenor i Johna, posjetili su ‘Globe’ kazalište te sudjelovali u tematskim dramskim radionicama, te su istu večer pogledali mjuzikl ‘The Phantom of the Opera’ u ‘Her Majesty’s Theatre’ koje se ovdje izvodi još od davne 1986 godine. Vožnjom brodom posjetili su Greenwich, južnu četvrt Londona, najpoznatiju po svojoj pomorskoj povijesti i kao mjesto po kojemu je nazvan nulti meridijan.

Uživali su u Greenwich parku koji je upisan u UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine u Europi. Učenici su uživali u razgledavanju brojnih muzeja kao što su ‘Museum of London’, ‘National Gallery’, ‘Tate Modern’, ‘Madame Tussauds’, ‘British Museum’, ‘Victoria and Albert Museum’ te neizostavni i nezaboravni ‘Natural History Museum’.

Nedjeljno jutro bilo je rezervirano za misu u katedrali Sv. Pavla, a popodne za posjet 137 visokoj ključnoj londonskoj atrakciji: London Eye. Smirujuća polusatna vožnja u jednoj od 32 ostakljene kabine najbolji je način za promatranje Londona iz zraka.

Osim prekrasnih pogleda na dio Londona uz Temzu – uključujući i palaču parlamenta – s vrha London Eyea pogled ‘puca’ i do samih predgrađa Londona. Londonski street style zasigurno je jedan od najuzbudljivijih na cijelome svijetu. Osim sitne kupnje po skupom Oxford i Regent Streetu, učenici su posjetili i otvoreni sajam Camden Market. Camden Town, nekoć ‘nevoljeni’ i zapušteni dio Londona s gomilom starih viktorijanskih skladišta, danas sa svojom ogromnom šarolikom tržnicom privlači milijune ljudi iz čitavog svijeta.

Vožnja podzemnom željeznicom kao najbržim prijevoznim sredstvom za naše gimnazijalce nije bila nimalo zbunjujuća. S pregršt dojmova, naši gimnazijalci vratili su se u školske klupe gdje s oduševljenjem prepričavaju doživljaje svojim prijateljima s ovog iznimno dobro organiziranog studijskog putovanja.

Pročitajte još

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist

MOST DUBROVNIK ‘Zbog čega se izlijeva kanalizacija i zagađuje Rijeku dubrovačku?’

Dulist