Zanimljivosti

Studentski dan sporta

Studentski dan sporta

Dubrovačke visokoobrazovne ustanove organiziraju prvi Studentski dan sporta.

Američka visoka škola za menadžment i tehnologiju, Sveučilište u Dubrovniku i DIU Međunarodno sveučilište u Dubrovniku prvi put u Dubrovniku organiziraju "Studentski dan sporta", koji će se održati u subotu, 28. travnja 2012., od 9 do 12 sati na Stradunu. Cilj je ovoj manifestaciji poticanje svih mladih, u prvom redu studenata i učenika osnovnih i srednjih škola, na aktivnije sudjelovanje u sportskim aktivnostima i osvještavanje mladih generacija o važnosti zdravog života.

Uz studente na događanju mogu sudjelovati i svi zainteresirani srednjoškolci te učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola s područja Dubrovačko-neretvanske županije. Prijaviti se mogu u svojim školama ili na e-mail: sc@acmt.hr, najkasnije do 27. travnja.

U sklopu jednodnevnog događanja održat će mnogobrojne sportske aktivnosti kao što su već tradicionalna ulična utrka "RIT/ACMT Fun Run", demonstracija borilačke vještine "Aikida", demonstracija borilačko-plesne vještine "Kapuera" i košarka s jednim košem. Za sve zainteresirane Veslački klub "Neptun" ustupit će dva ergometra, odnosno veslačke naprave koje dobro simuliraju kretnju natjecateljskog veslanja te je kao takva pogodna sprava za trening i pripremu veslača.

Centralno događanje bit će "RIT/ACMT Fun Run", ulična utrka koja se u organizaciji Američke visoke škole za menadžment i tehnologiju održava već četvrtu godinu za redom.

Start i cilj utrke bit će ispred kipa Orlando, a trčat će se do velike Onofrijeve fontane i natrag. Pomno odabrana lokacija čini ovu stazu posebnom, ali i vrlo zahtjevnom zbog kamene podloge, iako je duljina svega sedam stotina metara. Za osiguranje staze i ostalog prostora pobrinut će se oko 100 volontera studenata RIT/ACMT-a, Sveučilišta u Dubrovniku i DIU Međunarodnog sveučilišta. Pobjednicima utrke dodijelit će se medalje i pehar.

 

Pročitajte još

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist

SRIJEDA Pričaonica i radionica uskrsnih ukrasa za najmlađe

Dulist

U SAMOSTANU U PRIDVORJU Preduskrsne radionice za djecu

Dulist