Aktualno

Studenti unijeli radost i pjesmu među umirovljenike u dubrovačkom i mokošičkom domu

Studenti unijeli radost i pjesmu među umirovljenike u dubrovačkom i mokošičkom domu

Još jedna uspješna volonterska akcija studenata RIT Croatia održana je u subotu, 25.03.2017. u Dubrovniku, od 9-12 sati.

U sklopu jednog od predmeta, studenti prve godine dobili su zadatak istražiti, predložiti i organizirati projekt pomaganja lokalnoj zajednici te su ove godine donijeli odluku organizirati volontersku akciju koja se paralelno odvijala na dvije lokacije: u Domu umirovljenika u Ulici Branitelja Dubrovnika i u Domu za starije i nemoćne osobe u Mokošici.

U volonterskoj akciji sudjelovalo je oko 70 studenata, profesora i osoblja. Uz sređivanje okoliša na obje lokacije, kojim su studenti pridonijeli stvaranju ljepšeg ambijenta za boravak, veliki naglasak ove akcije je bio na toploj i iskrenoj ljudskoj interakciji koja je često zanemarivana od strane društva kada je u pitanju treća dobna skupina. Stoga ne čudi što su stanovnici domova posebno uživali u druženju sa studentima koji su za njih organizirali tombolu, kartanje, koncert na klaviru, izvođenje tradicionalnih dubrovačkih pjesama uz pratnju gitare te lagane tjelovježbe za sve koji su u mogućnosti sudjelovati. Uz zvuke vesele muzike i pjesme, prijepodne je proletjelo u tren. Kao posebno iznenađenje volonterima, umirovljenici su pripremili mali igrokaz te je druženje završilo uz smijeh i neizmjerno puno pozitivne energije.

Ova volonterska organizacija realizirana je uz podršku ravnateljice doma, gđe. Marice Miletić, koja je sa zadovoljstvom prihvatila samu inicijativu te sve sugestije od strane studenata sa krajnjim ciljem pozitivnog doprinosa stanovnicima domova.

Jedna od koordinatorica studenata volontera, profesorica Rebecca Charry, izjavila je “Bilo je izvrsno odraditi fizički dio ove volonterske akcije u vidu sređivanja okoliša, ali najljepši dio ove akcije je bilo druženje sa stanovnicima domova. Kroz pjesmu, igre i razgovor bolje smo upoznali ove krasne ljude koji su također dio naše zajednice. Osjetili smo toplinu i uzajamnu povezanost.  Ovo je dio životnog obrazovanja koje nudimo na RIT Croatia, a koje nije vezano isključivo za knjige, ocjene i testove.”

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist