Aktualno

‘Strategija komunikacije nam dozvoljava da izgubimo bitku, ali ne i rat’

'Strategija komunikacije nam dozvoljava da izgubimo bitku, ali ne i rat'

Knjiga Strategije odnosa s javnošću mr. sc. Damira Juga danas je predstavljena u Sveučilišnom kampusu. O knjizi su govorili pročelnik Odjela za komunikologiju doc. dr. sc. Đorđe Obradović, izv. prof. dr. sc. Pero Maldini, recenzent knjige doc. dr. sc. Ivan Tanta i autor Damir Jugo.
„Volimo organizirati predstavljanja knjiga koja nude nova znanja, nešto s čime se još nismo susreli. Ova knjiga ima takav pristup, Damir Jugo uspio je obraditi sve strategije odnosa s javnošću“, izjavio je Obradović. O biografiji autora pričao je Maldini, između ostaloga, Jugo je najmlađi dekan visokoškolske ustanove u RH – Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment.

Gotovo deset godina uspješno kombinira teoriju i praksu odnosa s javnošću. Radio je kao izvršni direktor i član Uprave Millenium promocije gdje je bio angažiran na projektima strateškog i kriznog komuniciranja te provedbi ključnih komunikacijskih projekata za hrvatske i inozemne korporacije, organizacije i institucije iz područja gospodarstva, visokog obrazovanja, politike i nevladinog sektora. Dugi niz godine aktivan je kao predavač na brojnim visokoobrazovnim institucijama u Hrvatskoj i regiji.
„Strategija je temelj svake komunikacije, ona nam dozvoljava da izgubimo bitku ali ne i rat. Jugo je u knjizi naveo brojne domaće primjere koji su odlično prilagođeni sadašnjem trenutku. Naime, strane literature donose brojne primjere koji nisu vezani uz naše podneblje pa su samim time u velikom broju slučajeva i neprimjenjivi u RH. Upravo zbog toga pisanje ove knjige bio je veliki poduhvat“, istaknuo je recenzent knjige Tanta.
Autor Damir Jugo naglasio je da mu je ovo peta po redu promocija knjige ali ujedno i najdraža, ne samo zbog toga što voli Dubrovnik i što u Dubrovniku ima brojne prijatelje, već i zbog činjenice da Bernays Visoka škola ne bi postojala bez Sveučilišta u Dubrovniku koja im je mentorska institucija. „Od brojnih programa za obrazovanje budućih medijskih i PR stručnjaka, smatrali smo da je program Odjela za komunikologiju najbolji i drago nam je da smo dobili priliku izvoditi vaše studije“, zaključio je Jugo.
Predavanje su organizirali Dubrovačka podružnica Hrvatske udruge za odnose s javnošću i Odjel za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku.

 

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist