DuList IN

Strani mediji ponovno pišu hvalospjeve o Dubrovniku

Strani mediji ponovno pišu hvalospjeve o Dubrovniku

O Dubrovniku kao King’s Landingu u subotu 28. ožujka u britanskim visokotiražnim subotnjim novinama ‘The Sun’, koje se tiskaju u 1 842 284 primjeraka objavljen je tekst autorice Jessice Mellor, a 30. ožujka prestižni američki Forbes, njegov dodatak ForbesLife donosi tekst naslovljen -„“Igra prijestolja“ mijenja Hrvatsku u „Kraljevstvo turizma i filmskih putovanja“.

Švicarski magazin Luxury Life Magazine, u svom proljetnom izdanju donosi prilog o Hrvatskoj na šest stranica, najveći dio kojih je posvećen Rovinju i Dubrovniku. Riječ je o prestižnom švicarskom luksuznom izdanju, autorice teksta Sare Musinowski, koja izražava svoje divljenje Gradom i razumijevanje zašto je izabran za ‘King’s Landing’ u serijalu Game of Thrones.
Luxury Life Magazin objavljuje se četiri puta godišnje kao njemačko – engleski dvojezični magazin i distribuira se korisnicima American Express Platinum kartice u Švicarskoj kao i u više od 300 hotela s pet zvjezdica, salonima luksuznih automobila i brodova, luksuznim spa-resortima. Magazin se na globalnoj razini bavi luksuznim hotelima, gurmanskim restoranima, satovima i nakitom, interijer dizajnom, umjetnosti, kulturom, modom… Interes ovog magazina za Dubrovnik potvrđuje i ponovni boravak novinarke Sare Musinowski proteklih dana u Dubrovniku, što je bio uvod u novu reportažu o našem gradu.
Jessica Mellor, novinarka prestižnog britanskog izdanje ‘The Sun’ koje se objavljuje u tiraži od 1 842 284 primjeraka, boravila je u Dubrovniku krajem siječnja kao dio grupe novinara koju je organizirao HBO UK u suradnji s Predstavništvom HTZ London i TZ grada Dubrovnika. Tema putovanja bio je naš grad kao Kraljev Grudobran. Autorica teksta oduševljena ljepotama Hrvatske ističe kako bi željela biti na mjestu Cersei, kraljice iz ovog megapoznatog serijala.
Posebno ističemo objavu u Forbes Life magazinu, dodatku prestižnom američkom poslovnom magazinu Forbes, etabliranom i prepoznatom po različitim rang-listama. Dodatak ‘Life’ bavi se lifestyle temama, a u tekstu autorice Cecilie Rodriguez ističe se kako je učinak filmskih snimanja, posebno serijal Game of Thrones na gospodarstvo Hrvatske i Dubrovnika vrlo velik.
Objave u medijima koje su nastale kao rezultat studijskih putovanja novinara svakako će doprinijeti promociji Hrvatske, posebno Dubrovnika kao destinacije filmskih snimanja, koja mu dodaje popularnost kao turističkom odredištu, već i ranije poznatom i prepoznatom po svojoj ljepoti i turističkoj ponudi na svjetskim turistički tržištima.

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist