Aktualno

Štrajk u Libertasu još ovog petka?

Štrajk u Libertasu još ovog petka?

Vrhovni sud Republike Hrvatske donio je još prošlog tjedna odluku po pitanju štrajka u gradskom poduzeću Libertas i to u korist Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske, sindikalne podružnice Libertas.

Iako je donošenje presude potrajalo zbog preopterećenosti suca izvjestitelja drugim predmetima, to znači da radnici Libertasa, zakonski mogu u štrajk koji je najavljen još ove veljače. Odluku o tome Štrajkački odbor trebao bi donijeti nakon sastanka s direktorom Đurom Deranjom vezano za novi Kolektivni ugovor, koji će se održati ovog četvrtka.

– Odluka će se o štrajku donijeti ovog tjedna. U četvrtak u 14 sati imamo sastanak s direktorom Đurom Deranjom kojemu smo predali novi prijedlog Kolektivnog ugovora. Sve ovisi o tom sastanku. Ako on bude negativan, štrajk je moguć još u petak – istaknuo je sindikalni povjerenik Baldo Kovačević. dodavši kako je za najavu štrajka potrebno 12 do 24 sati, s obzirom da nije potrebno održati proces mirenja, jer se on održao u veljači i nije uspio.

No, to nije jedini problem koji posljednjih mjeseci muči Libertas. Prošlog tjedna ponovno se aktualiziralo i pitanje konavoskih linija. Podsjetimo, Općina Konavle u srijedu  4. travnja od gradskog poduzeća Libertas dobila obavijest da se od 1. svibnja ukidaju tri konavoske linije Cavtat – Vodovađa, Cavtat  – Vitaljina i Cavtat-Duba, a razlog je ne prihvaćanje aneksa ugovora od strane Općine Konavle prema kojem bi se subvencija povećala sa 2,5 milijuna na 3, 7 milijuna kuna.

Sutra u 9 sati, doznajemo, najavljen je i sastanak na temu ukidanja konavoskih linija i to između Uprave Libertasa, gradonačelnika Andra Vlahušića i predsjednika NO Pera Vićana sa načelnicima Općina Konavle i Župa dubrovačka i predstavnicima Radničkog vijeća Libertasa.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist