Aktualno

Štrajk u Libertasu idućeg tjedna?

Štrajk u Libertasu idućeg tjedna?

Zaposlenici Libertasa mogli bi idućeg tjedna u štrajk, bez obzira na presudu Vrhovnog suda.

Podsjetimo, Županijski sud u Dubrovniku zabranio je zaposlenicima štrajk koji je bio najavljen za 24. veljače. Zakonsku proceduru pojasnila nam je pravnica sindikata Dolores Lujić:

-Zabrana štrajka se odnosi samo na 24. veljače, kako  stoji u tužbi i u presudi. To proizlazi da Sindikat nije smio štrajkati 24.veljače, držeći se sudske presude što znači da se može štrajkati bilo koji drugi dan. Procedura je provedena zakonski, osim što smo dobili zabranu štrajka za 24. veljače – naglašava Lujić. Što se tiče žalbe na presudu Županiijskog suda u Dubrovniku, ona je podnesena prošlo petak, no žalba je još uvijek na Županijskom sudu, ističe Lujić

-Naime, žalbu smo podnijeli prošlog petka, no u roku od 8 dana upravi Libertasa ostavljena je mogućnost odgovora. Ona ne mora odgovoriti na žalbu, ali sud mora pričekati  taj rok da može cijeli predmet poslat Vrhovnom sudu.  Dakle, rok za žalbu je do idućeg utorka, tako da će predmet tek idući tjedan doći  na Vrhovni sud.- naglasila je Lujić.

Prema riječima sindikalnog povjerenika Balda Kovačevića, štrajkački odbor ovih dana trebao bi se sastati i donijeti odluku o proglašenju štrajka.  
Podsjetimo, razlog je jednostrani raskid već raskinutog Kolektivnog ugovora, te prekid Protokola o načinu vođenja pregovora oko novog Kolektivnog ugovora.  

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist