Aktualno

Stop devastaciji “Zlatnog Šipana”

Stop devastaciji "Zlatnog Šipana"

Eko centar Zeleno sunce uputio je žurni eko-apel inspekcijskim službama Grada, Županije i Republike Hrvatske, zbog kako ističu, niza pritužbi koji stiže na njihovu adresu, zbog devastacije obale u Šipanskoj Luci.

-Žale nam se i pitaju su kako se ova devastacija obale, u Šipanskoj luci  odnosno pomorskog dobra i plodnog Šipanskog  polja  može dozvoliti? Po fotografijama koje smo dobili putem e -maila od naših sugrađana čini se da je to ogromna devastacija. Pored toga što se uništava obala u Šišanjskoj Luci,uništavaa se plodno šipansko polje iskopom  i šutom sa obližnjeg gradilišta!

Kako zbog Uskrsnih Blagdana nismo stigli obići ovaj ekocid poći ćemo  ovih dana Postirom  put našeg zlatnog Šipana kojeg  Eko-Omblići jako vole jer ima najviše očuvanu  Prirodu i kojeg su zbog kvalitetnog maslinovog ulja prozvali „zlatni“.

Dijelimo zabrinutost  mještana Šipana posebno Luke i pitamo se kako još nisu reagirale komunalne i inspekcijske službe  Grada, Županije te Ministarstva  zaštite okoliša i Ministarstva mora!? Požurite  inspektori,da sutra već ne bude kasno!- poručuju iz Eko centra Zeelno sunce. 

Pročitajte još

Plenković: ‘Sutra ujutro krećemo s formiranjem većine’

Dulist

BRANKO BAČIĆ PROGLASIO POBJEDU Velika izlaznost nam je dala snažan legitimitet

Dulist

BOŽO LASIĆ: Konavle su i dalje plave!

Dulist