Politika

STON, KORČULA i ŽUPA OSTALI U HDZ-ovim RUKAMA Antunica pomeo Kunicu

STON, KORČULA i ŽUPA OSTALI U HDZ-ovim RUKAMA Antunica pomeo Kunicu

Vedran Antunica, kandidat HDZ-a za načelnika Općine Ston, prema neslužbenim i nepotpunim rezultatima dobivenim s terena uvjerljivo je porazio svog protukandidata Vedrana Kunicu.

Prema nepotpunim i neslužbenim rezultatima Antunica je za sad na 780 glasova, dok je njegov protukandidat osvojio nešto više od 400 glasova.

Kako neslužbeno doznajemo, svoj drugi mandat potvrdio je i načelnik Mljeta Đivo Market kao kandidat koalicije HDZ-HSS.

Fabris uzeo Korčulu

U gradu Korčuli aktualni gradonačelnik HDZ-ov Andrija Fabris osvojio je novi mandat, neslužbeno se doznaje.
– Zahvaljujem svim svojim sugrađanima na povjerenju. U dvije godine smo puno napravili i obećavam da ćemo ispuniti predizborni program na dobrobit građana Korčule. Dobio sam 1692 odnosno nešto manje od 60 posto – rekao je Fabris.
Protukandidati su mi bili SDP-ov Vjeran Filipi te Ivona Kapor ispred Mosta.

 

Nardelliju četvrti mandat
Silvio Nardelli osvojio je i četvrti mandat kao načelnik Općine Župa dubrovačka. Prema još uvijek nepotpunim i neslužbenim rezultatima DIP-a Nardelli je kao kandidat HDZ-a na 5 od ukupno 7 biračkih mjesta osvojio 55,24 posto glasova. Kandidat grupe birača Antun Bašić dobio je 18,55 posto glasova, kandidat grupe birača Marko Miloslavić 13,46 posto, Davor Romanović (MODES) 6,73 posto i Danica Čoklat (HNS) 3,39 posto.

Knežiću novi mandat

Kandidat HDZ-a Nikola Knežić potvrdio je novi mandat na čelu Općine Dubrovačko primorje. Osvojio je prema još uvijek neslužbenim rezultatima 63,95 posto glasova, a njegov protukandidat Mato Mišković dobio je 31,25 posto glasova.

I Mratović uvjerljivo pobijedio

Općinu Janjinu iduće četiri godine vodit će i dalje načelnik Vlatko Mratović (HDZ) koji je sa 62,57 posto glasova pobijedio Stipana Đuretića koji je osvojio 34,29 posto glasova.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist