DuList IN

Što se sve može od plastičnih žlićica

Što se sve može od plastičnih žlićica

Novi član glumačkog ansambla Kazališta Marina Držića 31-godišnji Splićanin Marin Tudor, večeras je predstavio svoj zanimljivi hobi. 

Riječ je o skulpturama koje izrađuje od plastičnih žličica za kavu, a koje sada krase predvorje dubrovačkog kazališta.
Time se počeo baviti još 1999. u jednom kafiću na splitskoj rivi, kada je njegova prijateljica od plastičnih žličica napravila puža. Palo mu je napamet napraviti nešto konkretnije, te je njegov  prvi rad sa žličicam bila klupica i na njoj čovjek bez ruku. Koristi jednu vrstu žličica, koje topi sa upaljačem, te ih transformira u različite oblike i motive.

Isprva su bile bijele boje, a kasnije ih je počeo bojati sa flomasterima, lakovima za nokte, sprejevima. S vremena na vrijeme bi nastala pokoja skulptura, a u posljednjih 5, 6 godina to se pretvorilo u pravi hobi koji je napunio zidove i police njegove sobe. Police su postajale sve punije, pa je njegova prva izložba otvorena u jednom kafiću u Splitu 2009. godine, a kasnije i u Gradskoj knjižnici Marka Marulića. Ovo je njegova treća izložba po redu, a inače prva u Dubrovniku, a u studenom svoje će radove izložiti u Melburnu u sklopu Hrvatsko – australskog projekta kojim se predstavljaju mladi hrvatski umjetnici .

Marin Tudor rođen je 1980. godine, osnovnu i srednju grafičku školu završio je u Splitu, a glumu u Mostaru. Nakon što je gostovao u predstavi “Ministar pokvarenjak”, 14. listopada u predstavi “Carevo novo ruho” predstavit će se dubrovačkoj kazališnoj publici kao stalni član glumačkog ansambla Kazališta Marina Držića.
 
 

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist