Aktualno

Što prodaje Vlahušić?

Što prodaje Vlahušić?

Gradonačelnik Andro Vlahušić odlučio je prodati devet gradskih nekretnina. Raspisao je i objavio javni natječaj za njihovu prodaju. A osim što prodaje gradsku imovinu, za oko odmah na prvu zapinje još jedna stvar.

Jedna od nekretnina 'na bubnju' prodaje se po početnoj cijeni od 900 tisuća kuna, a poznato je kako u natječajnom postupku početna cijena može narasti pa i preći milijuna kuna. S tolikim iznosom, sukladno zakonskim propisima, gradonačelnik ne smije raspolagati.

Jer, podsjetimo, zakon propisuje kako gradonačelnik „odlučuje o stjecanju i otuđenju pokretnina i nekretnina Grada kojima pojedinačna vrijednost ne premašuje 0,5% iznosa prihoda bez primitaka ostvarenih u godini koja prethodi godini u kojoj se odlučuje o stjecanju i otuđivanju pokretnina i nekretnina, a najviše do 1.000.000  kuna ako je stjecanje i otuđivanje planirano u Proračunu i provedeno u skladu sa zakonskim propisima.“

Pretpostavljamo tako da će, ukoliko ovo zemljište dosegne u natječaju vrijednost veću od milijuna kuna, o prodaji odlučivati Gradsko vijeće.

A riječ je o zemljištu (u zemljišniku se vodi kao pašnjak) površine 360 kvadrata. Osim njega, 'u igri' za prodaju su i ostalih osam nekretnina koje se prodaju po znatno nižim početnim cijenama, ali im je i površina znatno manja. Tako gradonačelnik prodaje i zemljište u Orašcu površine 100 kvadrata koje se prodaje po cijeni od 10 tisuća kuna, te 44 metra četvorna zemljišta u Prijevoru po početnoj cijeni od 90.200,00 kuna.

U Prijevoru se prodaje i: 15 kvadrata zemljišta po cijeni od 30.750,00 kn, 3 kvadrata po cijeni od 6.150,00 kn, 31 m2, po početnoj cijeni od 63.550,00, 41 m2 po početnoj cijeni od 63.550,00 kn te 28 m2 po početnoj cijeni od 57.400,00.

Tu je i zemljište u k. o. Dubrovnik, ukupne površine 56 m², koje se prodaje po početnoj cijeni od 128 tisuća kuna.

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist