Grad

Što nam donose najavljene izmjene u radnom zakonodavstvu?

Tribina Lazareti

U petak 24. siječnja Art radionica Lazareti organizira tribinu ‘Što nam donose najavljene izmjene u radnom zakonodavstvu’, s početkom u 19 sati. Ulaz je slobodan.

Prijedlozi nekoliko zakona koji uređuju radno pravo u proteklih su nekoliko mjeseci najavljivani, žestoko kritizirani, bili povučeni, odgođeni.  No, vlada još ne odustaje, a u tijeku je izjašnjavanje sindikalno organiziranih radnika o generalnom štrajku. Sindikalni čelnici suglasnost očekuju od 400-tinjak tisuća članova.

O utjecaju predloženih izmjena na sektor turizma i usluga govorit će sindikalna povjerenica Sindikata turizma i usluga Hrvatske i pravnica SSSH, Dolores Lujić, dok će Vedrana Bibić i Ankica Čakardić, članice udruge BRID (Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju), govoriti o utjecajima fleksibilizacije radnog vremena na živote i radne uvjete radnika i radnica, o prekarnim uvjetima rada u kreativnim industrijama te analizirati ZOR iz ženskog očišta.

Predstavit će i u rujnu prošle godine osnovanu Žensku frontu za radna i socijalna prava, veliku koaliciju ženskih i drugih udruga, sindikata i ženskih sindikalnih sekcija, koje je i BRID član.

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist