Natrag
23.10.2017 02:45

facebook

twitter

google

rss

dulist

Što nam donose najavljene izmjene u radnom zakonodavstvu?

21.1.2014 @ 19:03 Mia Njavro Grad
2;2

Podijelite:

U petak 24. siječnja Art radionica Lazareti organizira tribinu ‘Što nam donose najavljene izmjene u radnom zakonodavstvu’, s početkom u 19 sati. Ulaz je slobodan.

Prijedlozi nekoliko zakona koji uređuju radno pravo u proteklih su nekoliko mjeseci najavljivani, žestoko kritizirani, bili povučeni, odgođeni.  No, vlada još ne odustaje, a u tijeku je izjašnjavanje sindikalno organiziranih radnika o generalnom štrajku. Sindikalni čelnici suglasnost očekuju od 400-tinjak tisuća članova.

O utjecaju predloženih izmjena na sektor turizma i usluga govorit će sindikalna povjerenica Sindikata turizma i usluga Hrvatske i pravnica SSSH, Dolores Lujić, dok će Vedrana Bibić i Ankica Čakardić, članice udruge BRID (Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju), govoriti o utjecajima fleksibilizacije radnog vremena na živote i radne uvjete radnika i radnica, o prekarnim uvjetima rada u kreativnim industrijama te analizirati ZOR iz ženskog očišta.

Predstavit će i u rujnu prošle godine osnovanu Žensku frontu za radna i socijalna prava, veliku koaliciju ženskih i drugih udruga, sindikata i ženskih sindikalnih sekcija, koje je i BRID član.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana