Grad

Što je Mišo Mihočević skomponjo u maloj leteri Dujmoviću?

Što je Mišo Mihočević skomponjo u maloj leteri Dujmoviću?

Mišo Mihočević, koji je na proteklim izborima bio kandidatom za zamjenika Mostovog Mara Kristića, obratio se putem društvenih mreža HNS-ovom kandidatu za gradonačelnika Valentinu Dumoviću. Evo što mu je napisao:

-Evo san se jedva ispo Domića skapulo od ove tramuntane, ma iman ovi internet pa van mogu posla ovu malu leteru da možete još boje oservat kako žive narod u našemu Gradu. Perezempijo, ovon gospođi ođe poviše su se razlećele persijane, pa mi je posre glave iz njezinoga komina dolećeo jedan kanavac i mora bi nekakvi stari čapin, vas izgorjen i iscufan, para kako da je dai giorni della Repubblica. Još mi fali da me oklapi kakvon kačicon ili s onijen za cijedit šupiote, što je moja none zvala kolapaste. Ili s kakvijen brondzinon, sakloni sveti moj Vlaho. Povrh tega, u kući su nekakvi bulikani, poragatali su se defesta, para mi se da je oko neke mantale što je ona sakrila u maškarinu. Ovo pišen aloćo, jerbo od ove vjetruštine nijesan kapač dobro sve čut, a kako faljivan s viston, nijesan kapač ni dobro oservat ovu teribilu tempestu u kući. Arajdalo bi me kad bi se vi prezentali da ima još koji testimonijo jerbo ko zna kakvi će bit ezit od ove tremende barufe. Ovo je nešto serijo, pa se iden škivat prije nego me pogodu s kakvijen bokarićon oli komoćinon izkala koćete u kamari od spanja. Dragi moj gosparu Dujmović, ovo san skomponjo da vidite đe ste došli. Nadan se da van je sve kjaro, pa vas ušesno pozdravjan – poručio je Mihočević Dujmoviću.

Nije dugo trebalo čekati na odgovor, budući da su Dujmoviću, kako sam kaže, skrenuli pažnju na ovaj status.

-Skrenuli su mi pažnju na status jednog od protukandidata koji nije ušao u drugi krug. Moram priznati kako mi je bilo simpatično pročitati to što mi je uputio. Taj lijepi stari dubrovački govor je tradicija koja se ne smije zaboraviti i moramo se truditi da i naša djeca poznaju taj govor koji smo slušali dok smo odrastali nažalost više nego oni danas. I da, poznajem i razumijem svaku riječ prijatelji i kakve to veze ima… To su te vrijednosti Dubrovnika, svjetskog, ali nadasve svog. Otvorenog i tolerantnog prema svima, ali bez zaborava svoje osobnosti koju treba čuvati. Dubrovnika koji uključuje, dok je previše onih koji isključuju. Dubrovnika u kojem se stvara, umjesto da se ruši. Dubrovnika u kojem nema mjesta za šovinizam, ni bilo koji oblik nesnošljivosti prema bilo kome. Kažu mi, pogledaj ovaj šovinistički status koji ti je uputio protukandidat. Hoće li se u Dubrovniku opet brojati krvna zrnca?! Rekao sam, ne, neće! Nemojte se brinuti. Uspješni i tolerantni Dubrovnik nastavlja svoj put i nitko ga neće zaustaviti – odgovorio je Dujmović.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist