Grad

Što je japanska delegacija mogla od nas naučiti o razvoju otoka?

Što je japanska delegacija mogla od nas naučiti o razvoju otoka?

Dubrovnik je u četvrtak posjetila peteročlana delegacija iz japanskog Centra za razvoj i promociju japanskih otoka (Center for Research and Promotion of Japanese Islands), a u Gradskoj su je upravi u radni posjet primili privremeni pročelnici  Jelena Lončarić i Marko Miljanić.

Cilj održanog sastanka bio je razmjena iskustava s otočkim destinacijama, razgovori o aktualnim problemima i povezanosti osobito za udaljene otoke kao i najvećim izazovima s kojima se susreću stanovnici na otocima.

Privremena pročelnica Lončarić upoznala je delegaciju iz Japana s otocima koji su pod administrativnom nadležnošću Grada Dubrovnika kao i s njihovim specifičnostima.

Kao jedan od najvećih problema na otocima Lončarić je istaknula odvodnju otpadnih voda ističući kako rješavanje tih problema predstavlja veliki izazov za lokalnu samoupravu. Lončarić je kazala i kako je u izradi novi Zakon o otocima kojim će se definirati točni čimbenici i akteri koji će omogućiti daljnji razvoj otoka.

Privremeni pročelnik Miljanić upoznao je delegaciju s turističkim podacima Dubrovnika ističući kako dobri turistički rezultati nose sa sobom i nove izazove koje je potrebno što prije svladati jer turizam predstavlja glavnu gospodarsku granu kako u Dubrovniku tako i na otocima.

Delegaciju iz japanskog Centra za razvoj i promociju japanskih otoka (Center for Research and Promotion of Japanese Islands) zanimala je i povezanost otoka s Dubrovnikom kao i oblici i načini realizacije odgojno – obrazovnih institucija na otocima te liječnička skrb.

Pročitajte još

Maro Kristić: Svi smo zakazali i uzrokovali nered na tržištu rada

Dulist

[FOTO] ZBOR GRAĐANA GK GRAD Evo što sve tišti stanovnike unutar zidina

Dulist

Dubrovačka biskupija traži zakupce za prostore u Gradu i Mlinima

Dulist