Kultura

Što donosi novo festivalsko ljeto

Što donosi novo festivalsko ljeto

Vijeće Dubrovačkih ljetnih igara pod predsjedanjem predsjednice Festivalskog vijeća ministrice Andreje Zlatar Violić prihvatilo je predloženi program i financijski plan 63. festivalske sezone na jučerašnjoj sjednici održanoj u Ministarstvu kulture.

Sjednici su prisustvovali članovi vijeća Andro Vlahušić, gradonačelnik Grada Dubrovnika, Mani Gotovac, teatrologinja, Mladen Tarbuk, dirigent i skladatelj, Krešimir Dolenčić, kazališni redatelj  i Berislav Šipuš, zamjenik ministrice kulture te intendant Ivica Prlender i njegova pomoćnica za dramski program Dora Ruždjak.

Kako je najavljeno početkom veljače, u dramskom programu izdvajaju se tri premijerna naslova: Euripidov antički klasik „Medeja“ u režiji eminentnog slovenskog redatelja Tomaža Pandura i u suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem iz Zagreba, Büchnerovo remek-djelo o Francuskoj revoluciji „Dantonova smrt“ u režiji najnagrađivanijeg hrvatskog redatelja Olivera Frljića te autorski rad kazališnog umjetnika Saše Božića pod nazivom „SKUP: IGRE“ u suradnji s Art radionicom Lazareti.

Već tradicionalno Igre će ugostiti Studentski teatar Lero, ovaj put s „Mjesečinom za Lady Macbeth“ Milana Milišića a u režiji Davora Mojaša koja će premijerno biti prikazana na Igrama. U repriznom dramskom programu publiku očekuju dvije prošlogodišnje uspješnice Sofoklov „Edip“ Eduarda MIlera te Stullijeva „Kate Kapuralica“ redatelja Daria Harjačeka.
Festival će i ove godine obilježiti bogat koncertni program u okviru kojega će se izvesti više od 20 koncerata različitih žanrova te bogat popratni i plesni program.

 

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist