Aktualno

Što će vam autocesta, snalazite se trajektom!

Što će vam autocesta, snalazite se trajektom!

Umjesto do Dubrovnika Vlada je odlučila već do kraja ove godine, krenuti u izgradnju autoceste Rijeka – Žuta Lokva!

Mi se u Dubrovniku možemo snaći trajektima! Projekt gradnje dionice ceste Rijeka – Žuta Lokva najavio je kao prioritet ministar prometa, pomorstva i infrastrukture Zlatko Komadina, po povratku s bolovanja. To je ražestilo HDZ-ovce koji smatraju da u državi ima i drugih prioriteta, poput Pelješkog mosta, koji je, kako kažu, tri puta jeftiniji.

U HTV-ovom Dnevniku 3 u utorak navečer gostovao je i župan Dubrovačko – neretvanski Nikola Dobroslavić izrazivši negodovanje zbog zaboravljenog i odsječenog Dubrovnika. Napomenuo je kako Dubrovčani moraju prelaziti državnu granicu na Neumu da bi putovali Hrvatskom, što je neprihvatljivo.

Zgraža stav člana nadzornog odbora HAC-a Ivana Dadića koji je za Dnevnik 3 izjavio kako zbog ljetnih gužvi i tako ne bi imali velike koristi od autoceste, jer tada cijeli promet u Dubrovniku miruje. Dadić smatra kako je Dubrovnik dobro povezan zračnim prometom, te nije potrebno graditi autocestu. Što se tiče prelaska granice, član nadzornog odbora HAC-a ima rješenje. Predlaže gradnju dva trajektna pristaništa, a uz to rekao je Dadić sačekamo li desetak godina Bosna i Hercegovina će ući u Europsku uniju pa više nećemo imati problema s granicama.

Za kraj samo napomenimo kako je dionica autoceste od Rijeke do Žute Lokve najskuplji projekt cestogradnje u Hrvatskoj. Za 56 kilometara autoceste potrebno je osigurati 730 milijuna eura. Usporedbe radi osporavani Pelješki mosta, koji bi Dubrovnik spojio s maticom zemljom stajao bi 230 milijuna eura.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist