Sport

STIŽE OPASNA USPINJAČA ‘Bit će vrlo teško, ali borit ćemo se svaku sekundu!’

STIŽE OPASNA USPINJAČA 'Bit će vrlo teško, ali borit ćemo se svaku sekundu!'

Malonogometaši Squarea večeras u 20.30 sati u SD Gospino polje utakmicom protiv zagrebačke Uspinjače otvaraju novu sezonu 1. Hrvatske malonogometne lige.

‘Crveno-plavi’ će se ove sezone boriti za što bolji plasman na krilima svojih mladića koji su već duži niz godina u Klubu ili su kroz futsal školu zaslužili poziv u seniorsku momčad.

Osim kapetana Hrvoja Cvjetkovića, koji se vraća nakon operacije koljena te nešto iskusnijih Alena Turuka i Antu Daničića, Squarea će ove sezone predstavljati niz domaćih, vrlo mladih, igrača kao što su Antonio Konsuo, Adriano Darrer, Haron Džanković, Andro Zarač…

– Veseli svakako činjenica da je ekipa većinom domaća i da imamo samo dva tako reci “stranca”. Micevskom je ovo već treća sezona u dresu Squarea tako da se on udomaćio i o njegovim kvalitetama ne trebam puno govoriti. Dovoljno je samo reci da je prošle godine bio uvjerljivo najbolji strijelac Squarea i drugi strijelac lige. Igor Leovski je naše jedino ovosezonsko pravo pojačanje i drago mi je da se već do sad odlično uklopio. Riječ je o jako dobrom momku i igraču od kojeg očekujem velike stvari, kazat će trener Antun Bačić koji se osvrnuo i na večerašnjeg protivnika kojeg Square u posljednje dvije sezone nije uspio svladati…

– Prvenstvo otvaramo s Uspinjačom. Istina je da nam ne leže, ali nadam se da ćemo prekinuti taj naš crni niz. Ali svjesni smo da nas čeka 40 minuta teške borbe i da moramo svaku sekundu biti pravi, ako želimo dobar rezultat. Nedostaju nam Rezo i Primić, ali mislim da je svatko zamjenjiv tako da nećemo plakati zbog izostanaka – jasno će Bačić.

U vrlo važnim utakmicama vjerni navijači su uvijek biti dodatni vjetar u leđa Squareu, a trener Bačić je uvjeren da će tako biti i večeras:

– Pozivam sve navijače da dođu pogledati je li im se ovaj Square sviđa i mišljenja sam da ih nećemo razočarati. Većini mladih igrača ovo će biti premijerni nastup u 1. HMNL, svakako bez podrške navijača će teško podnijeti pritisak. Onaj tko dođe ovu utakmicu na tribine, uvjeren sam da će dolaziti i ubuduće…, zaključio je Antun Bačić.

Jučer su odigrane dvije utakmice prvog kola, Osijek Kelme je slavio u Vrgorcu 5:2, a istim rezultatom je Novo Vrijeme bilo uspješno u Slavonskom Brodu. Danas još igraju Nacional FC – Crnica, Potpićan – Alumnus.

Pročitajte još

DAN SPORTA U OŠ MOKOŠICA Održana natjecanja u graničaru i atletici

Dulist

[FOTO] MEĐUŠKOLSKA RAGBI LIGA Najuspješniji učenici Mokošice i Župe dubrovačke

Dulist

BRAVO Franko Torić osvojio naslov prvaka na turniru u parastolnom tenisu

Dulist