Sport

Stiže ‘nova’ Uspinjača, Square na oprezu!

Stiže 'nova' Uspinjača, Square na oprezu!

Dubrovački malonogometaši u sklopu četvrtog kola 1. HMNL ugostit će zagrebačku Uspinjaču, četverostrukog prvaka Hrvatske. Utakmica se igra u petak, 9. listopada od 19 sati u SD Gospino polje.

Zagrepčani u Dubrovnik stižu nakon tri startna portaza, no sve osim visokog poraza od Nacionala (0:7) bilo je u ‘naijansu’. Upravo će to potvrditi i Vrgorac koji je u Zagrebu slavio 4:3 te Solin koji je muku mučio duže vremensko razdoblje utakmice na svom terenu slavivši 3:2.

Uspinjača je ove sezone ‘nova’ momčad, u Upravi su novi ljudi te je početak temelj za mlađe snage, a koji su već po zagrebačkim malonogometnim terenima dobro poznata ‘klapa’. Inače, Uspinjača je četverostruki prvak Hrvatske, trostruki osvajač Kupa Hrvatske i prvak Kupa europskih klubova prvaka.

Square je već osjetio ‘slast’ pobjede, ove sezone već dva puta; prvo je ‘pao’ Solin 6:0, a potom i Alumnus 6:2. Jedini poraz upisan je kod Nacionala, prošlogodišnjeg osvajača prvenstva i Kupa.

– Ne postoji slaba momčad u 1. HMNL, to nek’ se zna jer svi znaju igrati futsal bilo u momčadi poznatih ili manje poznatih igrača. Dokaz je i Solin koji je slavio u Makarskoj, potom Osijek koji je nadigrao Futsal Dinamo… Uspinjača je jedna nova momčad koju poštujemo i repsektiramo. Upisali su tri poraza, no dva od tri poraza su gotovo pa ‘nezaslužena’. U oba navrata su poraženi jednim pogotkom razlike, a to dovoljno govori da je riječ o jednoj vrlo tvrdoj, ali mladoj momčadi. Ipak, ovdje se radi o Squareu, njegovim mladim igračima i navijačima koji su naš ‘šesti igrač’. Koliko znam Uspinjača stiže kompletna, nama su male brige oko ozljeda, no vjerujem da ćemo do utakmice sve ‘srediti’ – riječi su trenera Squarea Marinka Mavrovića.

Square ove sezone ima cilj afirmirani mlade snage te dogurati maksimalno visoko koliko je to moguće. Nakon tri odigrana kola Square je na visokom četvrtom mjestu koje vodi u doigravanje za prvaka Hrvatske.
Ovaj put, a što nije bio slučaj prošle dvije utakmice, Square će na tribinama imati podršku svojih vjernih župskih bubnjara koje predvodi nezamjenivi Romeo Kelez.

Utakmicu, zanimljivo, sudi trojac iz Rijeke; Josip Dujmić, Robi Stojaković i Alen Bošnjak.

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist