Sport

STIŽE BARCELONETA ‘Izvrsni su, ali moramo najviše pripaziti na nas’

STIŽE BARCELONETA 'Izvrsni su, ali moramo najviše pripaziti na nas'

Da bismo ostvarili dobar rezultat moramo odigrati najbolju utakmicu. Od svega najviše trebamo pripaziti na nas same, jer moramo dignuti sve stavke igre, prije svega obranu – istaknuo je trener Jug Croatia osiguranja Vjekoslav Kobešćak u najavi meča 8. kola B skupine LEN Lige prvaka protiv Barcelonete u Gružu u srijedu 22. ožujka u 20 sati.

Utakmica je to koja bi Jugašima, koji imaju šest bodova prednosti pred prvakom Španjolske, u slučaju pobjede donijela plasman na Final 6 u Budimpešti.

-Nama je to izuzetno teška, ali vrlo važna utakmica jer bi pobjedom osigurali nastup u Budimpešti. To sigurno neće biti lagano, jer je Barceloneta odlična i brza momčad s nekoliko vrhunskih igrača. Već dugi niz godina igraju izvrstan vaterpolo. U Barceloni smo se provukli s neriješenim rezultatom – ustvrdio je Jugov strateg.

-Mi smo zapravo u pripremi za ovaj dio sezone još od prosinca, a sad ćemo vidjeti koliko je to bilo dobro. Imali smo problema s ozljedama, ali se nadam da smo radili dobro, s tim da smo malo mijenjali sustav treninga u odnosu na lani. U posljednjim utakmicama igramo bolje obranu, a imali smo i dobre pripreme s ruskim Kazanom. Protiv Barcelonete moramo biti vrlo dobri plivački, jer smo tu imali uspona i padova. Naravno, potrebno nam je i samopouzdanje, koje nam je u jednom dijelu sezone bilo malo poljuljano. Uvijek se nadamo biti u punoj formi kad je najpotrebnije, a to je najprije u srijedu pa Final 4 Regionalne lige, a potom gostovanja kod Recca i Egera. Možda ćemo dotad biti sigurni za Final 6, a možda će nam trebati i pobjeda, iako se ne bi htjeli dovesti u tu situaciju – smatra Kobešćak, koji utakmicu naziva ‘vaterpolskom poslasticom’.

-S Barcelonetom je uvijek dobra i lijepa utakmica. Igra se brz vaterpolo, a ako želimo pobijediti moramo biti brži od njih. Uz to, nama španjolska škola vaterpola najmanje odgovara. Došlo je proljeće i vrijeme je da se svi probudimo, da navijači dođu i uživaju u sjajnom vaterpolu, a mi ćemo dati sve za pobjedu – zaključio je Kobešćak.

-Sigurno će utakmica biti izuzetno teška, baš kao i prva u Barceloni. U sastavu imaju 95 posto reprezentacije Španjolske, što je već dovoljno upozorenje ako se sjetimo poraza od njih na Olimpijadi u Riu. Dobra su i uigrana momčad sa sjajnim pojedincima, a i njima je Gruž posljednja prilika za plasman na Final 6. Tako da ćemo i mi i oni ostaviti zadnji atom snage u bazenu. Uvjeren sam da smo se dobro spremili i da će rezultat ipak otići na našu stranu. Vjerujem u pobjedu – istaknuo je kapetan momčadi Marko Bijač.

-Dovoljno govori podatak da je samo Barceloneta bila sudionik završnih turnira u posljednje četiri godine. Ove godine je sjajan 22-godišnji Alberto Munarriz, po meni će biti najbolji igrač svijeta. Nama je ova utakmica ključna, a bit će baš teško -kazao je brazilski as u kapici Juga Felipe Perrone, koji je katalonsku momčad vodio do najvećih uspjeha (sedam domaćih duplih titula te Liga prvaka 2014.). U prvom meču u Barceloni zabio je 5 pogodaka.

-Igraju sustav obrana-kontranapad pa će im biti ključno raspoloženje vratara Lopez Pineda, koji posljednjih 4-5 godina brani izvrsno. Da bismo slavili moramo odigrati najbolje – napomenuo je Perrone, dodavši kako trenutna bodovna zaliha ne znači ništa.
-Nas čekaju PRO Recco i Eger, a njih Partizan i Hannover. Zato je ovo ključna utakmica – mišljenja je Brazilac.

Utakmicu Juga CO i Barcelonete sude Slovenac Margeta i Grk Birakis.

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist