Crna kronika

STIPO GABRIĆ O NOVOJ KAZNENOJ PRIJAVI ‘Jambo nije krao nit je drž’o vreću!’

STIPO GABRIĆ O NOVOJ KAZNENOJ PRIJAVI 'Jambo nije krao nit je drž'o vreću!'

Bivši metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić Jambo zaradio je još jednu kaznenu prijavu.

Naime, policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad Jambom i njegovim nekadašnjim vozačom. Berislava Baffu (61) sumnjiči se da je u razdoblju od siječnja 2009. do svibnja 2013. godine predočavao krivotvorene račune za pružene usluge smještaja i popravka službenog vozila temeljem čega je preuzimao novac, oštetivši lokalnu jedinicu u kojoj je zaposlen, za iznos od 387.303 kune.

Nadalje, sumnja se da Jambo, kao odgovorna osoba iste lokalne jedinice, nije pokrenuo nikakav postupak za koji je bio ovlašten kako bi 61-godišnjak nadoknadio protupravno stečenu imovinsku korist, a čime mu je omogućio zadržavanje te iste koristi. U sklopu kriminalističkog istraživanja Jamba se također sumnjiči da je u 2011. godini odobrio Baffi isplatu naknada za službeni put u inozemstvo, premda je put bio privatne naravi.

Protiv osumnjičenih je Županijskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku podnesena kaznena prijava.

– Tko je krao nek odgovara! Jambo nije krao nit je drž’o vreću! Rekao sam i policiji dajući iskaz: Da mi je i rođeni ćaća uzeo novce, neka odgovara. Ali, kako ja mogu znati da je netko skenirao račun i krivotvorio potpis?! Ne radim ja u računovodstvu niti se to može vidjeti golim okom. Mogu oni ovu prijavu objesiti mačku o rep! Da je moj vozač nekog ubio, bi li opet mene optužili?! Danju berem mandarine, a noću mirno spavam. Njihove me prijave ne uznemiravaju – izjavio je Stipo Gabrić za Večernji list.

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist