Natrag
20.8.2017 06:21

facebook

twitter

google

rss

dulist

STILL IN MY HEART Evo kako zvuči kad metalci zasviraju nježnu pjesmu Gradu

4.6.2015 @ 9:12 Dulist dulist IN

Podijelite:

Toliko sam zaljubljen u Dubrovnik da nemam druge ideje nego pisati tekstove o njemu, toliko ima lijepih, no i ružnih stvari, da bih mogao napuniti cijeli album o Dubrovniku – rekao nam je prošle godine Patrick Rafaniello kada smo razgovarali o tome kako je živjeti u Švicarskoj, a u srcu nositi Grad.

Naime, Pat je porijeklom iz Župe, a Dubrovnik toliko voli da mu je posvetio i pjesmu znakovitog imena ‘Still in my heart’, a sa svojim retro metal bendom Gonoreas odlučio ju je prilikom nedavnog posjeta Dubrovniku i snimiti u akustičnoj verziji.

– Still in my heart je metal rock balada posvećena gradu, a svi misle kako sam je posvetio curi. To jest ljubavna priča između grada i mene, mi smo oduvijek dolazili u Dubrovnik, od rođenja. U toj pjesmi sam napisao kako sam se osjetio u gradu prije rata, za vrijeme rata i iza rata. Zato je ‘still in my heart’, ‘još uvijek u mom srcu’. Ne pričam o nikakvoj curi, pričam o Svetom Vlahu! (smijeh). No, o tome znaju samo ljudi u gradu… Ne razumijem kako Dubrovnik nije mjesto za inspiraciju – kazao nam je tada simpatični Pat, ali je dodao i kako to nije jedina njegova pjesma o Dubrovniku.

– Recimo, pjesma Red Horizon priča o požaru 2006., ili 2007. kad je gorilo u gradu – ističe Pat, koji je sa svojim bendom nastupio na nedavno održanom Metal Festu u Lazaretima.

MNJ

Kako zvuči akustična verzija ove pjesme, pogledajte u videu:

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana