DuList IN

STILL IN MY HEART Evo kako zvuči kad metalci zasviraju nježnu pjesmu Gradu

STILL IN MY HEART Evo kako zvuči kad metalci zasviraju nježnu pjesmu Gradu

Toliko sam zaljubljen u Dubrovnik da nemam druge ideje nego pisati tekstove o njemu, toliko ima lijepih, no i ružnih stvari, da bih mogao napuniti cijeli album o Dubrovniku – rekao nam je prošle godine Patrick Rafaniello kada smo razgovarali o tome kako je živjeti u Švicarskoj, a u srcu nositi Grad.

Naime, Pat je porijeklom iz Župe, a Dubrovnik toliko voli da mu je posvetio i pjesmu znakovitog imena ‘Still in my heart’, a sa svojim retro metal bendom Gonoreas odlučio ju je prilikom nedavnog posjeta Dubrovniku i snimiti u akustičnoj verziji.

– Still in my heart je metal rock balada posvećena gradu, a svi misle kako sam je posvetio curi. To jest ljubavna priča između grada i mene, mi smo oduvijek dolazili u Dubrovnik, od rođenja. U toj pjesmi sam napisao kako sam se osjetio u gradu prije rata, za vrijeme rata i iza rata. Zato je ‘still in my heart’, ‘još uvijek u mom srcu’. Ne pričam o nikakvoj curi, pričam o Svetom Vlahu! (smijeh). No, o tome znaju samo ljudi u gradu… Ne razumijem kako Dubrovnik nije mjesto za inspiraciju – kazao nam je tada simpatični Pat, ali je dodao i kako to nije jedina njegova pjesma o Dubrovniku.

– Recimo, pjesma Red Horizon priča o požaru 2006., ili 2007. kad je gorilo u gradu – ističe Pat, koji je sa svojim bendom nastupio na nedavno održanom Metal Festu u Lazaretima.

MNJ

Kako zvuči akustična verzija ove pjesme, pogledajte u videu:

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist