DuList IN

ŠTIKLE U DRUGOM PLANU Evo kako ‘nabaciti’ koji centimetar

ŠTIKLE U DRUGOM PLANU Evo kako 'nabaciti' koji centimetar

Trend koji su dizajneri najavili u sezoni pred nama u drugi je plan bacio štiklu. Tenisice, niske gležnjače, balerinke i oksfordice samo što nisu započele svoju turneju po dnevnim poslovnim ili večernjim prilikama.

A za vječnu boljku, kako nogu i u ravnoj cipeli izdužiti postoje stilski trikovi, otkrivamo njih 3 jednostavna i učinkovita!

Modeli ženskih cipela bez visoke potpetice već su prošlu sezonu na revijama velikih dizajnera dali naslutiti zaokret u dosadašnjem poimanju ženske mode. Krilatica ‘kako za ljepotu vrijedi trpjeti’ stvar je prošlosti, a stvarnost je pokazala ženstvenu i elegantnu modernu ženu koja korača u ravnim cipelama.

Jedinu manu koju takva cipela stvara na figuri je vizualno skraćen izgled nogu, no stilisti su i tomu spretno pronašli rješenje. Izduženu siluetu u niskim cipelama moguće je postići uz 3 vrlo laka modna pravila:

1. Prilikom odabira modela čizama i gležnjača treba paziti da njihova visina ne prelazi preko gležnja, dobar trik za stvaranje vizualno izduženih nogu je dizajn s remenčićima na bočnoj strani cipele ili duboki prorez. Takve nogu izdužuju jer diskretno otkrivaju golu kožu, a u hladnijim danima preporuča se kombiniranje s čarapama svjetlijih boja.

2. Djelić otkrivene gole noge glavni je vizualni trik za izduženu figuru, uz balerinku ili popularan model oksfordica i koledžica poželjno je podvrnuti hlače do sredine gležnja.

3. Jednaka nijansa cipela i hlača svakoj će nozi pokloniti centimetre. Niske cipele u nude, bež ili boji karamele kombinirane sa sličnim nijansama hlača dodatno će pojačati efekt nogu bez granica.

Zadovoljna.hr

Pročitajte još

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist