Aktualno

Stigle punionice. Gdje su električna vozila?

Stigle punionice. Gdje su električna vozila?

Dvije punionice za električna vozila postavljene su nedavno na dvije lokacije u Dubrovniku: na parkiralištu u Ulici Iva Vojnovića (ispred poslovnice PBZ-a u Hladnici) i na parkiralištu kod Gradskog bazena Jug u Vukovarskoj ulici.

– Riječ je o AC punionicama od 22 kW na kojima se istovremeno mogu puniti dva vozila, i to preko standardiziranih priključaka Mode 3 Type 2, a sve sukladno regulativi Europske unije. Ovisno o vrsti pretvarača u samom vozilu i napunjenosti baterije, punjenje može trajati od 40-ak minuta do nekoliko sati – kazali su nam iz HEP-a, ističući kako su punionice postavljene temeljem sporazuma o suradnji s Gradom Dubrovnikom.

-Punionice su trenutno u probnom radu, dok je u tijeku i sanacija samih lokacija. Daljnje širenje mreže javnih punionica na području dubrovačke regije ovisit će o samom korištenju postojećih punionica te o povratnim informacijama od samih korisnika – rekli su nam iz HEP-a.

Nas je pak zanimalo koliko takvih električnih vozila uopće ima na području grada Dubrovnika, a odgovor potražite u tiskanom izdanju DuLista.

 

Pročitajte još

VODOVOD STANOVNICIMA MOKOŠICE Podnesite zahtjeve za priključenje na mrežu odvodnje

Dulist

[FOTO] KOD ONOFRIJEVE FONTANE Pronađeni ostatci velike gradske gustijerne

Dulist

Nila Miličić Vukosavić dobitnica nagrade HRT-a za životno djelo

Dulist