Natrag
23.2.2018 13:44

facebook

twitter

google

rss

dulist

Stigle punionice. Gdje su električna vozila?

9.7.2017 @ 19:40 Baldo Marunčić Aktualno
4;4

Podijelite:

Dvije punionice za električna vozila postavljene su nedavno na dvije lokacije u Dubrovniku: na parkiralištu u Ulici Iva Vojnovića (ispred poslovnice PBZ-a u Hladnici) i na parkiralištu kod Gradskog bazena Jug u Vukovarskoj ulici.

– Riječ je o AC punionicama od 22 kW na kojima se istovremeno mogu puniti dva vozila, i to preko standardiziranih priključaka Mode 3 Type 2, a sve sukladno regulativi Europske unije. Ovisno o vrsti pretvarača u samom vozilu i napunjenosti baterije, punjenje može trajati od 40-ak minuta do nekoliko sati – kazali su nam iz HEP-a, ističući kako su punionice postavljene temeljem sporazuma o suradnji s Gradom Dubrovnikom.

-Punionice su trenutno u probnom radu, dok je u tijeku i sanacija samih lokacija. Daljnje širenje mreže javnih punionica na području dubrovačke regije ovisit će o samom korištenju postojećih punionica te o povratnim informacijama od samih korisnika – rekli su nam iz HEP-a.

Nas je pak zanimalo koliko takvih električnih vozila uopće ima na području grada Dubrovnika, a odgovor potražite u tiskanom izdanju DuLista.

 

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana