Županija

STIGLE INFORMATIVNE PLOČE U zaštićenim područjima delte Neretve

STIGLE INFORMATIVNE PLOČE U zaštićenim područjima delte Neretve

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Dubrovačko-neretvanske županije, sukladno Zakonu o zaštiti prirode, postavila je četiri informativne ploče na području delte Neretve u zakonom zaštićenim posebnim rezervatima – ornitološkim Pod Gredom, Orepak i Prud te značajnom krajobrazu Modro oko i jezero Desne.

Informativne ploče u području delte Neretve služe informiranju posjetitelja i sadrže podatke o obuhvatu zaštićenog područja, kategoriji zaštite, godini proglašenja, površini područja i pravilima ponašanja na hrvatskom i engleskom jeziku te doprinose zaštiti navedenog područja kao i podizanju opće razine svijesti o važnosti očuvanja prirodnih vrijednosti.
U svakom zaštićenom području postavljena je po jedna informativna ploča uz suglasnost jedinica lokalne samouprave (gradovi i općina) na čijem se području iste nalaze: Grad Metković, Grad Ploče i Općina Kula Norinska. Također je ostvarena i suradnja s Hrvatskim šumama prilikom postavljanja informativnih ploča, obzirom da iste gospodare zakonom zaštićenim područjem posebnog rezervata Pod Gredom.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist