Natrag
17.8.2017 07:53

facebook

twitter

google

rss

dulist

STIGLE INFORMATIVNE PLOČE U zaštićenim područjima delte Neretve

17.11.2014 @ 18:00 Dulist Županija
5;5

Podijelite:

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Dubrovačko-neretvanske županije, sukladno Zakonu o zaštiti prirode, postavila je četiri informativne ploče na području delte Neretve u zakonom zaštićenim posebnim rezervatima – ornitološkim Pod Gredom, Orepak i Prud te značajnom krajobrazu Modro oko i jezero Desne.

Informativne ploče u području delte Neretve služe informiranju posjetitelja i sadrže podatke o obuhvatu zaštićenog područja, kategoriji zaštite, godini proglašenja, površini područja i pravilima ponašanja na hrvatskom i engleskom jeziku te doprinose zaštiti navedenog područja kao i podizanju opće razine svijesti o važnosti očuvanja prirodnih vrijednosti.
U svakom zaštićenom području postavljena je po jedna informativna ploča uz suglasnost jedinica lokalne samouprave (gradovi i općina) na čijem se području iste nalaze: Grad Metković, Grad Ploče i Općina Kula Norinska. Također je ostvarena i suradnja s Hrvatskim šumama prilikom postavljanja informativnih ploča, obzirom da iste gospodare zakonom zaštićenim područjem posebnog rezervata Pod Gredom.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana