Grad

Stigla prva građevinska dozvola za golf na Srđu!

Stigla prva građevinska dozvola za golf na Srđu!

Tvrtka Razvoj Golf ishodila je prvu građevinsku dozvolu u sklopu realizacije projekta Športsko-rekreacijskog centra s golf igralištem na Srđu.

Točnije, dozvolu je 23. prosinca 2015. izdalo ‘tehničko’ Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja i to ‘investitoru Gradu Dubrovniku’, zastupanom temeljem punomoći po tvrtci Razvoj Golf.

Dozvola se odnosi na izgradnju glavne javne prometnice s infrastrukturom od ulaza u ŠRC do prilazne ceste prema turističkoj zoni Bosanka Sjever, i to na površini koja je u vlasništvu više fizičkih i pravnih osoba (Ivo Lalić, Jele Bore, Luko i Ilar Paskojević, Privredna banka Zagreb, Razvoj Golf i njezine tvrtke-kćeri Golf Bosanka, Borgo te još dvije tvrtke Aarona Frenkela Golden Star Malta Limited i Loyd’s Investments Corporation).

Građevinska dozvola, čija aktivacija (početak gradnje) ima ‘rok trajanja’ od tri godine od dana pravomoćnosti, sadržava građevinski projekt prometnice, oborinske odvodnje i statičkog proračuna stupa vanjske rasvjete, elektrotehnički projekt javne rasvjete, DTK i energetske kanalizacije te arhitektonski projekt krajobraznog uređenja.

Što o izdavanju prve građevinske dozvole kažu u tvrtci investitoru Razvoj Golf, predsjednik Gradskog vijeća  i predsjednik dubrovačkog HDZ-a Mato Franković, a što saborski zastupnik MOST-a i gradski vijećnik KLGB Srđ je Grad Maro Kristić pročitajte u novom broju DuLista, koji je od danas u prodaji.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist