Grad

Stigla pojačanja za Čistoćin vozni park

Stigla pojačanja za Čistoćin vozni park

Isporukom triju novih specijalnih vozila za sakupljanje i odvoz otpada zaključen je prvi ciklus obnove voznog parka Čistoće započet prošle godine.
Riječ je o komunalnim vozilima marke Mercedes i MAN, a ista su opremljena FAUN nadogradnjom. Specijalno vozilo marke MAN TGM predstavlja perjanicu voznog parka, ističu iz Čistoće. Ovo robusno, ali nadasve agilno specijalno vozilo volumena 18 m3 opremljeno je dizalicom za podzemne spremnike.

Manja vozila tzv. Fuso Canter utovarnog prostora od 5 i 7m3, zbog svojih tehničkih karakteristika omogućuje češće i u većem obimu prikupljanje različitih vrsta otpada. Vozila imaju potisnu ploču koja se podešava ovisno o vrsti otpada koje se prevozi. Osim što ostvaruju impresivne rezultate u prikupljanju različitih vrsta otpada ova specijalna vozila odlikuje kompaktnost, odnosno gabariti prikladni za prolaz uskim ulicama i teško dostupnim lokacijama.

Ukupna vrijednost nova tri komunalna vozila iznosi 5.184.375 kuna s PDV-om, a suglasnost Gradskog vijeća za sklapanje ugovora je obuhvatila ukupno 11 vozila vrijednosti 9.379.896 kuna s PDV-om.

Predstavljanju novih specijalnih vozila Čistoće prisustvovali su generalni direktor FAUN-a Tim Collet, predsjednik Uprave KOMOP-a Mario Lopac, direktor prodaje MAN Hrvatska Mario Dent, voditelj prodaje generalnog distributera za Mercedes, Star Import Tomislav Belančić kao i voditeljica prodaje Unicredit Leasing Croatia Ivana Petrović.

U tvrtki Čistoća ne kriju zadovoljstvo obnovom voznog parka. Kako naglašavaju, razvoj i promjene su bile i nadalje su nužne, a sve s ciljem unapređenja sustava gospodarenja otpadom ali i ispunjavanja obaveza zadanih kroz novi Plan gospodarenja otpadom RH.

 

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist