Hrvatska

STIGAO ODGOVOR MINISTARSTVA O nafti i plinu ne treba raspravljati u Dalmaciji ni Dubrovniku?!

STIGAO ODGOVOR MINISTARSTVA O nafti i plinu ne treba raspravljati u Dalmaciji ni Dubrovniku?!

Nakon što je župan DN Nikola Dobroslavić u srijedu uputio pismo ministru gospodarstva Ivanu Vrdoljaku u kojem je izrazio nezadovoljstvo činjenicom da će se javna rasprava o Strateškoj studiji utjecaja na okoliš vezanoj za eksploataciju nafte i plina u Jadranu održati samo u Zagrebu, iz resornog ministarstva danas je stigao odgovor. U formi odbijenice.
-Po našem mišljenju javno izlaganje strateške studije utjecaja na okoliš za istraživanje nafte i plina u Jadranu se treba održati kako u Dubrovniku, tako i u drugim županijskim centrima jadranske Hrvatske. Smatramo kako šira javnost mora biti upoznata sa sadržajem te studije, ali ministar nam je odgovorio da javna rasprava mora biti samo u Zagrebu. Mislim da je to loše i da je krivo odrađeno. Ovako ozbiljne stvari zaslužuju puno ozbiljniji angažman javnosti i struke – rekao je Dobroslavić te naglasio kako se ipak nada da će se ministarstvo predomisliti ‘dok je navrijeme.’
Inače, javno izlaganje održat će se u Zagrebu 27. Siječnja, a vrijedi istaknuti kako se od dodijeljenih deset dozvola za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika na Jadranu, šest odnosi na istražne prostore koji se nalaze na području DNŽ.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist