Grad

Stanovnici Lapadske obale prijavili Pašalića Građevinskoj inspekciji

Stanovnici Lapadske obale prijavili Pašalića Građevinskoj inspekciji

Stanovnici i vlasnici nekretnina uz Lapadsku obalu prijavili su Građevinskoj inspekciji, kako tvrde, nezakonito postavljanje ograde od strane tvrtke Laguna trade d.o.o na Škaru na Lapadskoj obali i sad čekaju odgovor… Dopis upućen inspekciji poslan je redakciji DuLista s e-maila jednog od vlasnika nekretnina.

Kako se navodi u dopisu Građevinskoj inspekciji, još 16. veljače na njihovim automobilima parkiranim na Škaru, osvanuli su dopisi i to zaključak gradonačelnika od 24. srpnja 2015., dopis Laguna Tradea od 3. kolovoza 2015., dopis Upravnog odjela za promet, stanogradnju i razvojne projekte od 10. kolovoza 2015. te dopis odvjetnika Ante Kačića od 16. veljače ove godine.

– Iz svih navedenih i priloženih dopisa proizlazi da Laguna trade d.o.o. nema suglasnost Grada Dubrovnika za obavljanje bilo kakvih radova na čestici zemlje 990/1 k.o. Gruž te da predmetne radove obavlja protuzakonito. Naime, u priloženom dopisu Upravnog odjela za promet, stanogradnju i razvojne projekte Grada Dubrovnika od 10. kolovoza 2015., kojim je odgovoreno na traženje Laguna trade od 3. kolovoza 2015. da se ispravi navodna greška u identifikaciji čest.zem. za koju se daje suglasnost za radove jasno je i nedvosmisleno navedeno: ‘… smatramo da nije potrebno nadopuniti točku 1. Zaključka klasa: 340-01/15-01/83, Urbroj: 2117/01-01-15-3 od 24. srpnja 2015. jer se tim zaključkom samo daje suglasnost za projektiranje i izgradnju dijela kolnog pristupa za vozila preko postojećeg (kontaktnog) nasipa između ulice Lapadska obala i platoa marine na čest.zem. 900/1 k.o. Gruž, dok će se o detaljima gradnje sklopiti ugovor’.

Dakle potpuno je jasno da Laguna trade nema suglasnost za obavljanje bilo kakvih radova na čest.zem. 990/1 k.o. Gruž i to stoga što nije projektiran kolni pristup s ulice Lapadska obala te nije mogao biti niti odobren od nadležnih ureda, a niti je zaključen bilo kakav ugovor između Grada Dubrovnika i Laguna trade sukladno citiranom zaključku i dopisu.

Stoga je postupanje Laguna trade u konkretnom slučaju protuzakonito i predstavlja nasilje kako prema građanima tako i prostoru na kojem navodno imaju pravo vršiti građevinske radove. Slijedom navedenog molimo poduzeti neophodne mjere i postupke kako bi se ovakvo protuzakonito i nasilno ponašanje zaustavilo – napisali su stanovnici i vlasnici nekretnina uz Lapadsku obalu, a dopis je upućen i na znanje Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja, Lučke kapetanije Dubrovnik, Gradu Dubrovniku te klubovima stranaka u Gradskom vijeću.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist